search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:37
MENU CLOSE

Θερμή υποδοχή για την Κατερίνα Στεφανίδη

11.08.2017 19:07
Θερμή υποδοχή για την Κατερίνα Στεφανίδη   - Media

 

Η Κατερίνα Στεφανίδη επέστρεψε στην Αθήνα με το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ, από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου, με το μυαλό της να βρίσκεται ήδη στους επόμενους αγώνες της.

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο, όπως πάντα ευδιάθετη και χαμογελαστή απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, φωτογραφήθηκε και υπέγραψε αυτόγραφα σε όποιον το ζήτησε.

«Είχα λίγο παραπάνω άγχος και πίεση, αλλά έχω δείξει και στο παρελθόν πως τα καταφέρνω καλά κάτω από πίεση, βγήκε και το ρεκόρ και ήταν έτσι ένα μπόνους παραπάνω. Υπήρχε πίεση, γιατί ήμουν η “χρυσή” ολυμπιονίκης και ήξερα πως αυτό δημιουργούσε περισσότερες προσδοκίες», επεσήμανε η Στεφανίδη.

Η κορυφαία επικοντίστρια στον κόσμο, μίλησε για το πόσο χαίρεται τους αγώνες της σε μεγάλες διοργανώσεις και τη στιγμή που οι διοργανωτές στο Λονδίνο έβαλαν συρτάκι: «Ήταν σωστή στιγμή να μπει το συρτάκι, γιατί για  ένα 10λεπτο όλο το στάδιο ασχολούνταν με το επί κοντώ.

Γενικά η ατμόσφαιρα ήταν φοβερή. Κάποιοι με ρώτησαν μετά τον αγώνα, γιατί συνέχισα αφού εξασφάλισα το χρυσό. Αυτό που αγαπάω  παραπάνω από το επί κοντώ και την προπόνηση και το να αγωνίζομαι, είναι να αγωνίζομαι σε μια μεγάλη διοργάνωση.

Με τόσο κόσμο και παλμό, με ανθρώπους που περιμένουν από σένα να πας καλά και σε χειροκροτούν, είναι κάτι μοναδικό, κάτι που έρχεται μια φορά το χρόνο. Για μένα ήταν μεγάλο, που κατάφερα ενώ έμεινα μόνη μου στον αγώνα να περάσω το επόμενο ύψος και να κάνω πανελλήνιο ρεκόρ.

Με το που τελειώνει ένα καλό, αντί να το χαρώ σκέφτομαι το επόμενο, όμως, νομίζω πως είναι αυτό που με κρατάει πεινασμένη. Διαφορετικά θα ήταν δύσκολο να βρω κίνητρο».

Η αθλήτρια, η οποία έχει ανέβει ένα-ένα τα σκαλοπάτια της επιτυχίας τόνισε σχετικά το αν είναι σε θέση να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ: «Νομίζω φάνηκε από τα άλματα στα 5,02 μ., πως είμαι κοντά στο παγκόσμιο ρεκόρ, έχω υπάρξει πολύ σταθερή και νομίζω πως το 4,90 μ. είναι ξεκίνημα του πικ για αυτή τη σεζόν.

Γνωρίζαμε από την αρχή πως έχουμε το Παγκόσμιο ένα μήνα μετά τον τελικό του Diamond League, οπότε στην ουσία τώρα ξεκινάμε. Φέτος νιώθω διαφορετικά σε σχέση μετά τον αγώνα στο Ρίο, που ήμουν αρκετά κουρασμένη ψυχολογικά, τώρα είμαι έτοιμη για τους επόμενους αγώνες».

Ούσα αήττητη στους τελευταίους 11 αγώνες που έχει δώσει η 27χρονη αθλήτρια μοιάζει να πραγματοποιεί σιγά-σιγά τα όνειρα της: «Στον ανοιχτό είμαι αήττητη για 8 αγώνες και 11 στο σύνολο. Πριν από μερικά χρόνια είχα κερδίσει ένα Diamond League και έναν αγώνα στη Ζυρίχη και έβλεπα άλλους αθλητές να λένε πως είναι 15 αγώνες αήττητοι, όπως ο Γιουσέιν Μπολτ και έλεγα πω πω φοβερό να έχεις τόσους αγώνες αήττητος. Όλο αυτό δεν μου φαίνεται πολύ ρεαλιστικό. Τώρα κάτι ανάλογο συμβαίνει και σε μένα, ωστόσο δεν μπαίνω σε έναν αγώνα σκεπτόμενη ότι δεν θα χάσω επειδή έχω κερδίσει τους προηγούμενους 10».

Σχετικά με το ότι έχει σταθερά καλές εμφανίσεις όλη τη χρονιά είπε: «Υπάρχουν μικρά πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε στη διάρκεια της σεζόν, που θα μου επέτρεπαν να κάνω μία φορά στη σεζόν 5,00 μ. ή ακόμη και 5,07 μ. κι έπειτα 4,60 μέτρα. Όμως για εμένα αυτό που έχει σημασία είναι η σταθερότητα.

Με ενδιαφέρουν τα μετάλλια, με ενδιαφέρουν τα πρωταθλήματα και αυτά τα κατακτάς με τη σταθερότητα. Τα ρεκόρ κάποια στιγμή σπάνε, τα μετάλλια μένουν»,

Κλείνοντας σε ότι αφορά στο τεχνικό κομμάτι της «υπόθεσης» 5μ. αποκάλυψε ότι στο Λονδίνο δοκίμασε για πρώτο φορά νέο κοντάρι, ενώ ίσως θα πρέπει να αλλάξει τη λαβή της: «Στο 5,02 μ. δοκίμασα με νέο κοντάρι και χάρηκα, που ήρθαν έτσι οι συνθήκες και το χρησιμοποίησα και μάλιστα έκανα καλά άλματα. Ελπίζω πως στους επόμενους ο αγώνες ο Μιτς να με πιέσει λίγο παραπάνω στο να αλλάξω τη λαβή μου, που είναι 4,30 μέτρα και να ανέβω στα 4,45 μέτρα»

Το «παρών» στην υποδοχή έδωσαν η αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Ξένια Αργειτάκη και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

«Το μετάλλιο αντικατοπτρίζει τους κόπους της όλο αυτόν τον καιρό. Η Πολιτεία κι εγώ ως εκπρόσωπος της είμαι εδώ για να τιμήσουμε την Κατερίνα και να την ευχαριστήσουμε, που σε πολύ δύσκολες συνθήκες δίνει χαρά στους συμπολίτες μας και δείχνει ότι ο ελληνικός αθλητισμός παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα παραμένει σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο και μπροστά μας θα έχουμε όλα τα καλύτερα. Κατερίνα σε ευχαριστούμε. Έχουμε μία από τις καλύτερες αθλήτριες στον κόσμο. Και αυτή η αθλήτρια είναι Ελληνίδα», δήλωσε ο Υπουργός.

Επόμενος αγώνας για την Κατερίνα Στεφανίδη είναι στις 20 Αυγούστου στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ κι έπειτα θα αγωνιστεί στις 23 σε street event στη Ζυρίχη, συγκεκριμένα ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο σταθμό του τρένου.

Οι φετινές αγωνιστικές της υποχρεώσεις θα ολοκληρωθούν την 1η Σεπτεμβρίου στον τελικό των διαμαντιών στις Βρυξέλλες.

Πηγή: gazzetta

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:36