18/07/2018 13:21:01

Πώς η ΕΛ.ΑΣ. «παγίδευσε» μέσω Facebook Λίβυο αρχαιοκάπηλο

Πώς η ΕΛ.ΑΣ. «παγίδευσε» μέσω Facebook Λίβυο αρχαιοκάπηλο - Media

 

Μετά από μήνες ερευνών και χρησιμοποιώντας διαύλους επικοινωνίας μέσω Facebook, το Τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής οδήγησε τις αιγυπτιακές αρχές στη σύλληψη ενός 30χρονου Λίβυου αρχαιοκάπηλου, στις 24 Μαΐου στην Αλεξάνδρεια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μετά από καταγγελία από χρήστη με ελληνικό προφίλ στο Facebook, ότι άλλος χρήστης με ξένο προφίλ επιχείρησε να τον προσεγγίσει για πώληση αρχαίων αντικειμένων, η ΕΛ.ΑΣ. κατόρθωσε να «παγιδεύσει» τον δράστη μέσω του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Αφού δημιούργησαν «ψεύτικο» προφίλ, οι ελληνικές αρχές ήρθαν σε επαφή με τον 30χρονο και αφού, μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες, κέρδισαν την εμπιστοσύνη του, επεδίωξαν να τον φέρουν στην Ελλάδα για υποτιθέμενη αγοραπωλησία, ωστόσο, αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω αδυναμίας έκδοσης βίζας. Το ίδιο συνέβη και σε Ιταλία και Ισπανία, γεγονός που οδήγησε τις αρχές στο να «μεταφέρουν» την εικονική αγοραπωλησία στην Αλεξάνδρεια.

Eκεί, ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη από την αιγυπτιακή αστυνομία. Στην επιχείρηση, εκτός από τις αρχές των δύο κρατών, συμμετείχε και η Interpol.

Πηγή: kathimerini

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.