18/07/2018 09:34:25

Στα δικαστήρια Ρούλα Κορομηλά - «Ε»

Στα δικαστήρια Ρούλα Κορομηλά - «Ε» - Media

 

Συνεχίζεται η δικαστική αντιπαράθεση ανάμεσα στο ETV και τη Ρούλα Κορομηλά, με αντικείμενο την υπέρβαση του εγκεκριμένου προϋπολογισμού. Οι συνεργάτες της Ρ. Κορομηλά διεκδικούν από τον σταθμό την αμοιβή τους, η οποία είχε συμφωνηθεί με την ίδια χωρίς καμία ενημέρωση ή έγκριση από τον σταθμό.

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν ασκήσει κατά της εταιρείας απορρίφθηκε, αλλά εκκρεμούν αγωγές. Από την άλλη, ο σταθμός ETV έχει καταθέσει αγωγή και διεκδικεί από την Ρ. Κορομηλά την καταβολή του ποσού της υπέρβασης του προϋπολογισμού, προκειμένου να καλυφθούν οι επί πλέον δαπάνες.

Το Φεβρουάριο του 2016 το ETV υπέγραψε σύμβαση με εταιρεία παραγωγής συμφερόντων της Ρούλας Κορομηλά, με αντικείμενο την παραγωγή εκπομπής με τίτλο «ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ». Η εκπομπή αποφασίστηκε να μεταδίδεται κάθε Σάββατο. Η διάρκεια της συμφωνίας ορίστηκε έως την 19.6.2016 και μέσα σε αυτό το διάστημα υπολογιζόταν ότι θα μεταδοθούν συνολικά δέκα επεισόδια. Τελικά παρήχθησαν και μεταδόθηκαν εννέα επεισόδια.

Στη σύμβαση είχε προβλεφθεί ότι ο σταθμός θα κάλυπτε τα έξοδα παραγωγής της εκπομπής, μέχρι όμως ένα συγκεκριμένο ποσό ανά επεισόδιο. Παρ’ όλα αυτά, η Ρ. Κορομηλά και οι συνεργάτες της προέβαιναν σε συμφωνίες με διάφορους, κατά την κρίση τους, συντελεστές, και συμφωνούσαν δαπάνες χωρίς συνεννόηση και ενημέρωση της οικονομικής διεύθυνσης του σταθμού. Το λογιστήριο του σταθμού παραλάμβανε τιμολόγια, χωρίς να γνωρίζει ποιες δαπάνες ήταν εντός και ποιες εκτός του προϋπολογισμού της εκπομπής. Υπό την πίεση και την απειλή της διακοπής της παραγωγής εν μέσω της τηλεοπτικής περιόδου η «Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ» αναγκάστηκε να καταβάλει υπέρογκα, πέραν των συμφωνηθέντων. Το κόστος ξεπέρασε το ποσό των  900.000 ευρώ το οποίου ήταν το διπλάσιο του συμφωνηθέντος προϋπολογισμού.

Πηγή: typologies

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.