search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 21:34
MENU CLOSE

Δραματική η κατάσταση στην Ζάκυνθο, 12 τα ενεργά μέτωπα – Δήμαρχος: Να ξεκινήσουν ανακρίσεις

13.08.2017 13:28
Δραματική η κατάσταση στην Ζάκυνθο, 12 τα ενεργά μέτωπα - Δήμαρχος: Να ξεκινήσουν ανακρίσεις - Media

 

Δώδεκα νεργά μέτωπα φωτιάς μαίνονται στη Ζάκυνθο, με χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους να έχουν μετατραπεί σε στάχτη τις τελευταίες τρεις ημέρες. Ο δήμαρχος Ζακύνθου, μιλά ανοιχτά για εμπρησμό ενώ παρόμοια είναι και η εκτίμηση του γγ Πολιτικής Προστασίας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο χωριό «Αγαλάς».

Ο δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς εμφανίστηκε βέβαιος πως πίσω από τις πολλαπλές εστίες πυρκαγιάς που ανέκυψαν χθες στο νησί, κρύβεται ανθρώπινη δραστηριότητα. «Από τη Δευτέρα το πρωί θα πρέπει να ξεκινήσουν ανακρίσεις», πρόσθεσε ο κ. Κολοκοτσάς.

Στο νησί πνέουν ισχυροί άνεμοι που σε αρκετές περιοχές ξεπερνούν τα 5 μποφόρ και οι κάτοικοι εκφράζουν τώρα τους φόβους τους για αγροτικές καλλιέργειες και στάβλους με ζώα. Ήδη έχει καταστραφεί μία αγροικία που ήταν ωστόσο εγκαταλελειμμένη.

«Πρόκειται για μια μη φυσιολογική κατάσταση και εξέλιξη», επιβεβαιώνει από την πλευρά του και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης και συνέχισε: «Την ώρα που οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με δύο μεγάλες πυρκαγιές και προσπαθούν να σώσουν κατοικημένες περιοχές, ξεφυτρώνουν σε άλλα σημεία πολλές πυρκαγιές σχεδόν ταυτόχρονα και μάλιστα σε σημεία και ώρες που δεν δικαιολογούνται από τυχαία αιτία. Όλο αυτό εξαντλεί απίστευτα ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό, προσωπικό και μέσα, χωρίς να υπολογίσει κανείς και το τεράστιο κόστος και τα έξοδα για τις μετακινήσεις από άλλες περιοχές, τις καταπονήσεις του εξοπλισμού και κυρίως των ανθρώπων».

Περισσότεροι από 120 πυροσβέστες και δεκάδες οχήματα επιχειρούν στις κατά τόπους εστίες ενώ τρία ελικόπτερα εκτελούν ρίψεις νερού στη δασική έκταση του Κοιλιομένου, στη βόρεια πλευρά του νησιού.

Κάηκε σπίτι στον Αγαλά

«Τιτάνια μάχη» με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Ζάκυνθο ώστε να ανακόψουν την πορεία προς τον Αγαλά, της μεγάλης πυρκαγιάς που ξεκίνησε το Σάββατο από το χωριό Κοιλιωμένος, ενώ υπάρχουν και νέα μέτωπα πυρκαγιών στο νησί. 

Το απόγευμα της Κυριακής παραδόθηκε στις φλόγες ένα σπίτι που βρίσκεται κοντά στο χωριό, περίπου 100 μέτρα από τον κύριο οικισμό του Αγαλά και οι προσπάθειες της πυροσβεστικής έχουν επικεντρωθεί στο να μην φτάσει η φωτιά στα σπίτια του χωριού. Την επιχείρηση των επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνδράμουν με συνεχείς ρίψεις νερού από αέρος ένα ελικόπτερο σινούκ του στρατού, ένα ελικόπτερο έρικσον και ένα αεροσκάφος τύπου πετζετέλ.

Πηγή: skai

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:24