search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:40
MENU CLOSE

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Ανάληψη Αμαλιάδας – Υπό έλεγχο η φωτιά στο Ανδρώνι

14.08.2017 15:18
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Ανάληψη Αμαλιάδας - Υπό έλεγχο η φωτιά στο Ανδρώνι - Media

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στην περιοχή Ανάληψη της Αμαλιάδας, η οποία ξεκίνησε το μεσημέρι από το Κρυονέρι, ενώ υπό έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά στο Ανδρώνι, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Σχετικά με τη φωτιά στην Ανάληψη, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές και έχει δημιουργηθεί αντιπυρική ζώνη, για να προστατευθούν κατοικημένες περιοχές. «Αν με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα, τότε ελπίζω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα» ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Γεωργιόπουλος.

Τέλος, σχετικά με τις φωτιές στο Στρέφι του Πύργου και στην Μέλισσα Λεχαινών, ο αντιπεριφερειάρχης είπε πως «εκεί φαίνεται ότι πηγαίνουμε καλά».

Νωρίτερα, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γ. Γεωργιόπουλος ζήτησε και στάλθηκε αίτημα για κήρυξη του νομού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, οι νέες φωτιές έχουν εκδηλωθεί στις περιοχές Ανδρώνι, Μέλισσα Αμαλιάδας και στο Στρέφι του Δήμου Πύργου.

Μάλιστα, ο περιφερειάρχης είπε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Εθδήσεων, ότι «πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του συντονιστικού νομαρχιακού οργάνου και ζητήθηκε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όλη η περιφερειακή ενότητα Ηλείας».

Αναφερόμενος στις φωτιές, ο Απόστολος Κατσιφάρας είπε ότι «το γεγονός πως εκδηλώθηκαν στην Ηλεία τέσσερις φωτιές μέσα σε λίγες ώρες, μας προκαλεί ανησυχία».

Σχετικά με το μέτωπο της φωτιάς στο Κρυονέρι, οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα πρώτα σπίτια του οικισμού Περιστέρι. Όσον αφορά τις άλλες τρεις πυρκαγιές, η μεγαλύτερη είναι στην περιοχή Ανδρώνι.

Για τη αντιμετώπιση των πυρκαγιών επιχειρούν περίπου 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα και πεζοπόρα τμήματα με 26 άτομα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα τύπου «Έρικσον» και «Σινούκ», καθώς και αεροπλάνα τύπου PZL. Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα της Περιφέρειας, των Δήμων, αλλά και ιδιωτών.

Το μεσημέρι συνελήφθη ένας πολίτης για την φωτιά στην Αμαλιάδα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:39