search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:21
MENU CLOSE

Σκληρή μάχη με τις φλόγες στην ανατολική Αττική – Αναζωπυρώσεις της φωτιάς σε Μετόχι και Καπανδρίτι

15.08.2017 07:29
Σκληρή μάχη με τις φλόγες στην ανατολική Αττική - Αναζωπυρώσεις της φωτιάς σε Μετόχι και Καπανδρίτι - Media

 

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι άνδρες της πυροσβεστικής στη μεγάλη πυρκαγιά της ανατολικής Αττικής. Το κύριο μέτωπο βρίσκεται στον οικισμό Τριάδες στην περιοχή Μετόχι, μεταξύ Καλάμου και Καπανδριτίου, με κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Καλάμου. 

Το στοίχημα για τους πυροσβέστες είναι η φωτιά να μη φθάσει στον δρόμο, καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε χαράδρες, σε ένα εξαιρετικά δύσβατο σημείο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι φλόγες πλησίασαν επικίνδυνα σπίτια, προκαλώντας μάλιστα ζημιές σε κάποιες αυλές.

Αυτή τη στιγμή παλεύουν με τις φλόγες 180 πυροσβέστες, 72 οχήματα, 58 άτομα πεζοπόρο, 7 σκαπτικά μηχανήματα, 40 υδροφόρες, 20 εθελοντικά βυτιοφόρα, 4 ελικόπτερα, 3 καναντέρ και 100 στρατιώτες με 4 σκαπτικά του στρατού.

Ωστόσο, οι δυνάμεις πυρόσβεσης αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα καθώς οι ρίψεις εμποδίζονται από ισχυρούς ανέμους, στροβιλισμούς και τον πυκνό καπνό. Τονίζεται ότι σύμφωνα με πηγές της πυροσβεστικής η πυρκαγιά δεν οφείλεται σε εμπρησμό ούτε όμως και σε κολώνες της ΔΕΗ, καθώς στο σημείο όπου εκδηλώθηκε αρχικά η πυρκαγιά υπήρχαν μόνο πυλώνες μες στις στάσεις. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:21