search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:11
MENU CLOSE

«Γιούχαραν» τη Μέρκελ σε προεκλογική συγκέντρωση – Η αντίδρασή της

15.08.2017 08:08
DW: To οικονομικό πλεονέκτημα της Μέρκελ - Media

 

Υποστηρικτές του αντιμεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) άρχισαν να γιουχάρουν και να σφυρίζουν αποδοκιμαστικά κατά της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ σήμερα σε μια προεκλογική συγκέντρωση, ενόψει της αναμέτρησης της 24ης Σεπτεμβρίου όπου η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης στοχεύει σε μια τέταρτη θητεία.

Μια ομάδα περίπου 100 οπαδών του AfD, ορισμένοι εκ των οποίων είχαν στα ρούχα τους αυτοκόλλητα με το λογότυπο του κόμματος και κρατούσαν πλακάτ όπου αναγραφόταν “η μετανάστευση χρειάζεται σαφείς κανόνες” φώναζε και διέκοπτε την καγκελάριο καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας της διάρκειας 33 λεπτών σε μια πλατεία στην πόλη Γκελνχάουζεν στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Συνθήματα όπως “AfD” και “η Μέρκελ πρέπει να φύγει” ακούγονταν ενώ η πολιτικός, που πρόσφατα επέστρεψε από τις τριών εβδομάδων διακοπές της, επιχειρούσε να εκφωνήσει μια ομιλία όπου αναφερόταν σε θέματα όπως η ασφάλεια, το προσφυγικό, η οικονομία και το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων που έπληξε την αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας.

Η Μέρκελ απάντησε στους διαδηλωτές ότι η Γερμανία είναι “μια δημοκρατία όπου οι άνθρωποι μπορούν να δείχνουν τη δυσφορία τους”.

Ωστόσο συμπλήρωσε: “μερικές φορές το να ακούει κανείς δεν είναι κακό”.
Ανάμεικτες ήταν οι αντιδράσεις, γιουχαϊσματα από τη μία χειροκροτήματα από την άλλη, όταν η Άνγκελα Μέρκελ ευχαρίστησε τους εθελοντές και τους επαγγελματίες που βοήθησαν τους 890.000 πρόσφυγες και μετανάστες που έφθασαν στη Γερμανία το 2015.

“Φυσικά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε ένα έτος σαν το 2015 να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο” σημείωσε η Μέρκελ, προσθέτοντας ότι η Γερμανία πρέπει να κάνει περισσότερα για να αντιμετωπίζει τις ρίζες του προβλήματος, όπως το να ενθαρρύνει την ανάπτυξη στις χώρες της Αφρικής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:10