search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:39
MENU CLOSE

Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στην Ηλεία

16.08.2017 06:18
Ζάκυνθος: Πυρκαγιά στο Αργάσι κοντά σε κατοικημένη περιοχή - Media

 

 

Βελτιωμένη είναι η εικόνα το πρωί της Τετάρτης στην Ηλεία με την φυσική καταστροφή να είναι μεγάλη.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις από την Τρίτη, κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες καθώς, όπως καταγγέλλουν και κάτοικοι των περιοχών, η έλλειψη συνδρομής στην κατάσβεση από εναέρια μέσα είναι αισθητή.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα οι φλόγες προσέγγισαν το χωριό Περιστέρι, οι κάτοικοι του οποίου, αρνούνταν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους προκειμένου να προστατέψουν τις περιουσίες τους.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, εξέφρασε τον φόβο του η πυρκαγιά να κατευθυνθεί προς την Αρχαία Ολυμπία.

Επίσης, ο Απόστολος Κατσιφάρας σημείωσε ότι «χρειάζεται μεγάλη προσοχή και ως εκ τούτου όσα εναέρια μέσα υπάρχουν, πρέπει να επιχειρήσουν στην Ηλεία».

Στη περιοχή μέχρι το απόγευμα της Τρίτης επιχειρούσαν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις με 42 πυροσβέστες και 20 οχήματα, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα με 12 άτομα.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνέδραμαν υδροφόρες και μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων, καθώς και πολίτες με τρακτέρ.

 

Μεγάλη εστία και στη Ζάκυνθο

Στο χωριό Κοιλιωμένος στη Ζάκυνθο οι φλόγες απείλησαν την Τρίτη και σπίτια  με όλους τους πυροσβέστες που βρίσκονταν στο νησί να είναι στο σημείο και προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα πρώτα σπίτια του χωριού.

Πολλοί κάτοικοι του χωριού βρέθηκαν στο μέτωπο της πυρκαγιάς προκειμένου να βοηθήσουν  τους πυροσβέστες στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Το νησί μαίνεται από πυρκαγιές εδώ και μέρες με αποτέλεσμα έχει κηρυχθεί κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για 6 μήνες.

Συγκεκριμένα, στο νησί έχουν εκδηλωθεί το τελευταίο πενθήμερο 20 δασικές πυρκαγιές στις παρακάτω περιοχές:

Καταστάρι, Καπελέτι, Κοιλιωμένο, Ελιές Βολίμων, Αστέρι Βολίμων, Αλωνάκι ‘Ανω Βολίμων, Σκούτα ‘Ανω Βολίμων, Μεγαλώνι, ‘Ανω Θέση – Ασκός Βολίμων, ‘Αγιος Νικόλαος Βολίμων, Δάφνη Βασιλικού, Κάμπι, ‘Αγιος Νικόλαος, Παλιό Χωριό, Νικολουδάκη, Αγαλά. Με κυριότερες αυτές στο Καταστάρι, Κοιλιωμένο και Παλαιό Χωριό.

Πηγή: Kathimerini

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:36