22/08/2019 13:29:31

Οι πρόσκοποι στο πλευρό των Πυροσβεστών

Οι πρόσκοποι στο πλευρό των Πυροσβεστών  - Media

 

«Οι πυροσβέστες για μέρες ολόκληρες βρίσκονται μέσα στις φωτιές. Θα μπορούσαμε να τους πούμε ήρωες. Είναι στα μέτωπα, χωρίς ούτε ένα λεπτό ξεκούρασης. Δεν σταμάτησαν ούτε για να πιουν λίγο νερό». Με αυτά τα λόγια περιγράφει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ τις προσπάθειες των πυροσβεστών στη δασική πυρκαγιά της Αττικής ο αναπληρωτής γενικός έφορος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, Κώστας Πατινιωτάκης.

Οι Έλληνες πρόσκοποι οργάνωσαν τις τελευταίες ώρες ομάδες προκειμένου να σταθούν στο πλευρό των πυροσβεστών που δίνουν μάχη με τις φλόγες. Πενήντα τρία ενήλικα στελέχη έστησαν το γραφείο συντονισμού στις εγκαταστάσεις της δημοτικής κοινότητας Καπανδριτίου στον δήμο Ωρωπού προσφέροντας εμφιαλωμένο νερό και τροφή στις δυνάμεις της πυρόσβεσης.

«Από χθες, Κυριακή, έχουμε μοιράσει περίπου 1.000 μπουκάλια με νερό, 600 σάντουιτς και μπισκότα για τους άνδρες της πυρόσβεσης» δήλωσε ο κ. Πατινιωτάκης.

«Οπως μου μεταφέρθηκε από τα ενήλικα στελέχη υπήρχαν στιγμές απόγνωσης αλλά και στιγμές αυτοθυσίας. Έδωσαν πραγματικά μάχη με τη φωτιά, είχαν πεισμώσει. Δεν ξέρω εάν καταλάβαιναν και οι ίδιοι τη σωματική κόπωση» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Πατινιωτάκη, οι Έλληνες πρόσκοποι θα παραμείνουν στον τόπο της πυρκαγιάς, στηρίζοντας για όσο διάστημα χρειαστεί στους πυροσβέστες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.