search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:34
MENU CLOSE

Ο εφιάλτης συνεχίζεται: Μεγάλη πυρκαγιά και στην Κεφαλονιά (Photos)

16.08.2017 19:42
Ο εφιάλτης συνεχίζεται: Μεγάλη πυρκαγιά και στην Κεφαλονιά  (Photos) - Media

 

Σχέδιο εκκένωσης των χωριών Λουρδάτα και Σιμωτάτα στην Κεφαλονιά μετά τα μεσάνυχτα από τις αρχές του τόπου, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από αργά το βράδυ της Τετάρτης ανάμεσα στα δύο χωριά έφτασε στις αυλές των πρώτων σπιτιών.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο, ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ από τα Λουρδάτα όπου βρίσκεται και συντονίζει τις επιχειρήσεις, δήλωσε ότι “έχουν εκκενωθεί τα πρώτα σπίτια στα Λουρδάτα καθώς απειλούνται από την μεγάλη πυρκαγιά”.

Από στιγμή σε στιγμή ξεκινά  απο το λιμάνι της Κυλλήνης καράβι ώστε να μεταφέρει πυροσβεστική δύναμη από την Ηλεία στην Κεφαλονιά, ώστε να συνδράμουν στο έργο των τοπικών πυροσβεστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εκκενωθεί τουριστικά καταλύματα στα Λουρδάτα, με τους τουρίστες να μεταφέρονται μακρυά από το κίνδυνο.

Στο σημείο βρίσκονται 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα, ενώ αναμένονται ενισχύσεις από τη κεντρική Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού.

Υπάρχει, εξάλλου, διακοπή ηλεκτροδότησης από Περατάτα έως Σιμωτάτα, ενώ όλα τα χωριά από Περατάτα έως Πλατιές είναι βυθισμένα στο σκοτάδι.

Πηγή: ΑΠΕ (φωτό από kefaloniapress)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30