search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:14
MENU CLOSE

Τίλερσον: “Δεν υπάρχει θέση για το μίσος και τον ρατσισμό” στον αμερικανικό δημόσιο διάλογο»

17.08.2017 04:25
Τίλερσον: "Δεν υπάρχει θέση για το μίσος και τον ρατσισμό" στον αμερικανικό δημόσιο διάλογο» - Media

 

Δεν υπάρχει θέση στην αμερικανικό δημόσιο διάλογο για το μίσος και τη βία που εκδηλώθηκε στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια, είπε ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Ρεξ Τίλερσον.

Λίγο πριν τη συνάντησή του με την καναδή ομόλογό του Κρίστια Φρίλαντ, ο Τίλερσον σχολίασε τις κοινές αξίες των ΗΠΑ και του Καναδά δηλώνοντας αυθόρμητα, “Νομίζω ότι γι’ αυτό είναι πρέπον να σχολιάσω τα πρόσφατα γεγονότα στην Βιρτζίνια και την καταδίκη μας τέτοιου μίσους και βίας”, σύμφωνα με δημοσιογράφους, για τα επεισόδια στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την πορεία ακροδεξιών οργανώσεων, οι οποίες περιελάμβαναν την Κου Κλουξ Κλαν και ομάδες νεοναζί.

“Απλώς δεν υπάρχει θέση γι’ αυτό στον δημόσιο διάλογό μας, και θέλω να προσθέσω και την δική μας καταδίκη του”, είπε ο Τίλερσον, μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξίσωσε τους οπαδούς της ανωτερότητας της λευκής φυλής με τους αντιρατσιστές διαδηλωτές.

Πηγή: ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:12