search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:16
MENU CLOSE

Εξέγερση με 37 νεκρούς σε φυλακή στη Βενεζουέλα

17.08.2017 07:41
Εξέγερση με 37 νεκρούς σε φυλακή στη Βενεζουέλα - Media

Τριάντα επτά κρατούμενοι σκοτώθηκαν σε εξέγερση σε φυλακή στη νότια πολιτεία της Βενεζουέλας Αμασόνας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η γενική εισαγγελία. Οι θάνατοι στο κρατικό σωφρονιστικό ίδρυμα ήταν αποτέλεσμα των συγκρούσεων μεταξύ των κρατουμένων και των αστυνομικών υπαλλήλων, εκ των οποίων 14 τραυματίστηκαν, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Σε ανάρτηση στο Twitter, ο κυβερνήτης της πολιτείας Λιμπόριο Γκουαρούλα επιβεβαίωσε ότι η «σφαγή» έγινε σε σωφρονιστικό ίδρυμα στην πόλη Πουέρτο Αγιακούτσο. Ο ίδιος θεώρησε ότι οι θάνατοι ήταν αποτέλεσμα της επιχείρησης «των ειδικών δυνάμεων της FAN» ή των Εθνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι Αρχές ερευνούν την υπόθεση. Τα τελευταία χρόνια, έχουν σημειώθεί πολλές αιματηρές εξεγέρσεις σε φυλακές στη χώρα. Τον Απρίλιο, τουλάχιστον 12 άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 11 τραυματίστηκαν σε φυλακή σε ανατολική πολιτεία της χώρας ενώ τον Ιανουάριο του 2013, οι συγκρούσεις μεταξύ κρατουμένων και σωφρονιστικών υπαλλήλων στη βορειοδυτική Βενεζουέλα είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 61 άτομα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30