search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:35
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία μεταναστών στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου

17.08.2017 07:46
Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία μεταναστών στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου - Media

Διαμαρτυρία μεταναστών βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη στην δομή του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου, στην συμμαχική οδό Ωραιοκάστρου. 

Περίπου 70 άτομα πραγματοποιούν κατάληψη στην πύλη του στρατοπέδου. Συγκεκριμένα, διαμαρτύρονται για την επικείμενη άφιξη κι άλλων μεταναστών οι οποίο θα μεταφερθούν στην Θεσσαλονίκη από τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου. 

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος για τη διαχείριση του Προσφυγικού, Περιφερειακός Συντονιστής Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος, η διαμαρτυρία ξεκίνησε όταν ανακοινώθηκε ότι θα αφιχθούν από τα νησιά, για φιλοξενία στη δομή, άλλα 27 άτομα.
“Αντέδρασαν τότε κάποιοι γιατί δεν θέλουν να μοιραστούν τον χώρο που μένουν, το κοντέινερ, με άλλα άτομα. Ομως οι χώροι φιλοξενίας είναι δίχωροι -το κάθε κοντέινερ έχει δύο ξεχωριστά δωμάτια και κοινή κουζίνα και μπάνιο- και τους είχαμε ξεκαθαρίσει ότι θα έπρεπε να τους μοιραστούν” ανέφερε ο κ. Ράγκος. Διευκρίνισε μάλιστα ότι πρόκειται για περιπτώσεις όπου σε ένα κοντέινερ μένει μόνο του είτε ένα ζευγάρι είτε μία τριμελής οικογένεια που δεν θέλουν να παραχωρήσουν το δεύτερο δωμάτιο σε άλλα άτομα.
“Ενημερώθηκαν λοιπόν ότι θα αφιχθούν σήμερα 27 πρόσφυγες από νησιά και ξεκίνησαν τη διαμαρτυρία γιατί δεν θέλουν να μοιραστούν τα κοντέινερ” σημείωσε.
 
Σημειώνεται ότι στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου ήδη είναι εγκατεστημένοι 350 μετανάστες, στην πλειοψηφία τους οικογένειες από την Συρία, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν. 

Πηγή: thessnews.gr /ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:27