search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:31
MENU CLOSE

FT: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2012 υποχώρησε η ανεργία στη Γαλλία

17.08.2017 07:52
FT: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2012 υποχώρησε η ανεργία στη Γαλλία - Media

 

Μείωση κατέγραψε το ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία το δεύτερο τρίμηνο, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Η μείωση του ποσοστού ανεργίας από το 9,6% στο 9,5% θα αποτελέσει καλοδεχούμενη είδηση για τον νέο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, που έχει θέσει την αναδιάρθρωση της αγοράς εργασίας ως προτεραιότητα στην πενταετή του θητεία.

Η Γαλλία για καιρό κατέγραφε διψήφιο ποσοστό ανεργίας μετά την κρίση χρέους της ευρωζώνης, αλλά τον τελευταίο χρόνο παρατηρείται αύξηση της απασχόλησης καθώς έχει ενισχυθεί η επιχειρηματική εμπιστοσύνη. Η μείωση στο 9,5% για τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο συμβάδιζε με τις προβλέψεις των αναλυτών, αλλά συνεχίζει να είναι πάνω από το 9,1% που είναι το ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνης.

Πηγή: Financial Times, ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30