search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:20
MENU CLOSE

Θρήνος στην κηδεία της μητέρας που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει τα παιδιά της (Photos + Video)

17.08.2017 09:00
Θρήνος στην κηδεία της μητέρας που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει τα παιδιά της (Photos + Video) - Media

 

Βουβός ο πόνος στις Αρχάνες, καθώς το χωριό αποχαιρετά αυτήν την ώρα, την Κατερίνα Καναβάκη, την 37χρονη μάνα που μολονότι δεν γνώριζε μπάνιο, δεν δίστασε να βουτήξει με αυταπάρνηση στη θάλασσα για να σώσει τον γιο της και την κόρη του συντρόφου της Βενιζέλου Στρατάκη, στην παραλία του Γεροποτάμου στο Ρέθυμνο.

Τα έντονα συναισθήματα που προκάλεσε η ανείπωτη τραγωδία, οι λεπτομέρειες της οποίας συγκλόνισαν την Κρήτη αλλά και την Ελλάδα ολόκληρη, κορυφώνονται αυτήν την ώρα με συγγενείς, φίλους και γνωστούς να αποχαιρετούν την αδικοχαμένη Κατερίνα, στις Αρχάνες, τον τόπο της καταγωγής και της μόνιμης κατοικίας της.

Πριν από λίγο στον κατάμεστο ναό της Παναγίας, όπου ψάλλεται η εξόδιος ακολουθία, ο ηλικιωμένος πατέρας της άτυχης κοπέλας, δεν άντεξε την οδύνη της ξαφνικής και αναίτιας απώλειας του παιδιού του και κατέρρευσε. Τραγική φιγούρα και η επίσης ηλικιωμένη μητέρα της εκλιπούσας, που «ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά» πάσχοντας από νευροεκφυλιστική νόσο.

Το βαρύ κλίμα που επικρατεί, επέτειναν οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν λίγο νωρίτερα καθώς ακόμη και ο ίδιος ο ουρανός «φαίνεται να λύγισε απέναντι στην τραγωδία».

Την ώρα που η σορός στο λευκό φέρετρο έφθανε στην είσοδο της εκκλησίας, πυκνή συννεφιά  σκέπασε  την ευρύτερη περιοχή των Αρχανών, και άρχισε να βρέχει… «Ακόμη κι ο ουρανός θρηνεί» έλεγαν συγχωριανοί της Κατερίνας.

 

«Τελευταίο αντίο» και για τον Βενιζέλο

Το απόγευμα της Τετάρτης στη Ροδιά, σύσσωμο το χωριό, όπως επίσης φίλοι και γνωστοί αποχαιρέτισαν τον 35χρονο Βενιζέλο Στρατάκη, τον σύντροφο της Κατερίνας, που επίσης δεν δίστασε ούτε μια στιγμή να πέσει στη θάλασσα, όταν είδε την κόρη του και τον γιο της φίλης του να παρασύρονται από τα ρεύματα. Το νεαρό ζευγάρι, είχε αποφασίσει να κατασκηνώσει στην παραλία του Γεροποτάμου για τον Δεκαπενταύγουστο, μαζί με τα τέσσερα παιδιά του, ηλικίας από 7 έως και 14 ετών.

Τόσο ο Βενιζέλος όσο και η Κατερίνα είχαν από δύο παιδιά ο καθένας από προηγούμενους γάμους και θέλησαν να περάσουν λίγες ημέρες ξεγνοιασιάς σε μία περιοχή του Ρεθύμνου που αγαπούσαν ιδιαίτερα και είχαν επισκεφθεί ξανά στο παρελθόν.

 

Χαροκαμένη οικογένεια

Οι ηλικιωμένοι γονείς του Βενιζέλου Στρατάκη, Γρηγόρης και Μαρίκα, και οι τρεις αδελφές του, δεν ήταν η πρώτη φορά που αποχαιρέτισαν παιδί τους για το ταξίδι χωρίς γυρισμό. Πριν από λίγα χρόνια, είχαν χάσει τον γιο τους Κώστα σε τροχαίο δυστύχημα. Μοναδική παρηγοριά και αποκούμπι της οικογένειας είχε μείνει ο Βενιζέλος, άνδρας ικανός και αγαπητός σε όλους όπως έλεγαν στη Ροδιά. Η μοίρα όμως τους έπαιξε άσχημο παιχνίδι.

 

Πηγή: cretapost.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:19