07/08/2020 20:53:16

Δούρου: Εξετάζουμε τις νομοθετικές ρυθμίσεις για ελαχιστοποίηση της επανάληψης τέτοιου είδους φυσικών καταστροφών

Δούρου: Εξετάζουμε τις νομοθετικές ρυθμίσεις για ελαχιστοποίηση της επανάληψης τέτοιου είδους φυσικών καταστροφών - Media

 

Τον δήμο, την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, τους υπηρεσιακούς και αιρετούς παράγοντες όλων των συναρμόδιων υπουργείων ευχαρίστησε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, μετά τη σύσκεψη που έγινε την Πέμπτη στο υπουργείο Εσωτερικών υπό τον Πάνο Σκουρλέτη, για την «πρωτόγνωρη κινητοποίηση και τα αντανακλαστικά που επιδεικνύουν, ελάχιστες μόλις ώρες από τον περιορισμό της καταστροφικής πυρκαγιάς που δοκίμασε τις τοπικές κοινωνίες και άφησε πίσω της πληγωμένο το περιβάλλον της Αττικής». Όπως εξήγησε η κ. Δούρου «αυτό θεωρώ ότι πρέπει να είναι ένα στοίχημα για όλους και όλες από εδώ και στο εξής, όχι μόνο για τις φυσικές καταστροφές αλλά και σε ό,τι αφορά στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών».

Σύμφωνα με την Περιφερειάρχη Αττικής, σε συσκέψεις σε τοπικό όσο και σε κεντρικό, κυβερνητικό επίπεδο, όπως δηλαδή και η σημερινή στο υπουργείο Εσωτερικών, «δεν αναζητούμε αιτιάσεις, διαπιστώσεις ή εκείνες τις πολιτικές που θα ανακουφίσουν, αλλά εξετάζουμε με συνέπεια και σοβαρότητα κι εκείνες τις νομοθετικές ρυθμίσεις που θα μας επιτρέψουν να ελαχιστοποιήσουμε την επανάληψη τέτοιου είδους φυσικών καταστροφών».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.