07/03/2021 04:39:52

Έχετε ανοιχτόχρωμα μάτια; Δείτε που υπερτερείτε σε σχέση με άλλους ανθρώπους

Σπιτικές λύσεις για να καταπολεμήσετε τους μαύρους κύκλους στα μάτια - Media

 

Μία τέτοια επιστήμονας είναι και η δρ Inna Belfer, ερευνήτρια γενετικής στο πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, η οποία ανακάλυψε ότι οι γυναίκες με μπλε ή πράσινα μάτια έχουν μεγαλύτερη αντοχή και διαχειρίζονται καλύτερα τον πόνο από ό,τι οι γυναίκες με καστανά μάτια.

Ο ανθρώπινος πόνος συσχετίζεται με πολλαπλούς παράγοντες όπως το φύλο, η ηλικία και το χρώμα των μαλλιών. Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει παλιότερα ότι τα κόκκινα μαλλιά σχετίζονται με αυξημένη αντίσταση στα αναισθητικά φάρμακα και επίσης με το αυξημένο άγχος, ενώ το πιο σκούρο χρώμα των ματιών συνδέεται με αυξημένη φυσιολογική αντιδραστικότητα και μεγαλύτερη διαστολή της κόρης από την χρήση κάποιων φαρμάκων.

Για τις ανάγκες της νέας έρευνας, η δρ Belfer και οι συνεργάτες της εξέτασαν τις περιπτώσεις 58 εγκύων, τις οποίες χώρισαν σε δύο κατηγορίες με βάση το χρώμα των ματιών τους: 24 γυναίκες στην ομάδα με καφέ ή καστανά μάτια και 34 γυναίκες με μπλε ή πράσινο χρώμα ματιών.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές αξιολόγησαν τον πόνο πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον τοκετό για την κάθε συμμετέχουσα, καθώς και τη γενική τους διάθεση, την ποιότητα του ύπνου τους, αλλά την ικανότητά τους να αντεπεξέλθουν στις αλλαγές που έφερε το παιδί στην ζωή τους (κυρίως θέματα συμπεριφοράς).

Τι ανακάλυψε η Belfer και οι συνεργάτες της; Ότι οι γυναίκες με πιο ανοιχτό χρώμα ματιών (μπλε, πράσινο κλπ) αντιμετώπισαν τον τοκετό καλύτερα. Όχι μόνο είχαν λιγότερο άγχος όταν γέννησαν, αλλά ήταν επίσης λιγότερο πιθανό να εκδηλώσουν συμπτώματα κατάθλιψης μετά τη γέννα (επιλόχεια κατάθλιψη).

Άλλοι ερευνητές στον ίδιο τομέα πιστεύουν ότι τα γονίδια που συνδέονται με την μελανίνη μπορεί να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που το άτομο βιώνει τον πόνο. Αυτή η χρωστική ουσία, που υπάρχει στον εγκέφαλο, συνδέεται με το πιο σκούρο χρώμα ματιών.

Πηγή: Iatropedia

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.