search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:46
MENU CLOSE

Αιχμηρή η απάντηση της Λευκωσίας στις δηλώσεις Τσαβούσογλου-Τσελίκ

18.08.2017 07:45
Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη - Μισέλ για την Αμμόχωστο - Media

 

Τα όσα εκφράζουν διά δηλώσεων τόσο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όσο και ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για θέματα ΕΕ, Ομέρ Τσελίκ, «δεν αποτελούν παρά απόδειξη για τον επιδιωκόμενο στόχο της Τουρκίας που δεν είναι άλλος από τη νομιμοποίηση των παράνομων ενεργειών της», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, σχολιάζοντας δηλώσεις των δύο Τούρκων υπουργών.

Αποτελούν, επίσης, προσθέτει «απόδειξη ότι στο Κραν Μοντανά η Τουρκία, μέσα από τις αδιάλλακτες θέσεις και προτάσεις της, οδήγησε σε αποτυχία της Διάσκεψης για την Κύπρο προκειμένου να αιτιολογήσει την από πολλών χρόνων προσπάθεια εφαρμογής του λεγόμενου σχεδίου β’ για νομιμοποίηση των τετελεσμένων που η ίδια παράνομα έχει δημιουργήσει».

Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης επιθυμεί για άλλη μια φορά να επαναλάβει την ετοιμότητά του για επάνοδο αμέσως στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εάν και εφόσον η Τουρκία υλοποιήσει τα όσα διαλαμβάνονται στις παραμέτρους όπως τις καθόρισε ο γγ του ΟΗΕ, καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:46