search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:16
MENU CLOSE

Έλεγχοι στα σύνορα Γαλλίας και Ισπανίας – Σε επιφυλακή η Ιταλία

18.08.2017 13:34
Έλεγχοι στα σύνορα Γαλλίας και Ισπανίας – Σε επιφυλακή η Ιταλία - Media

 

Το Παρίσι εντείνει τους ελέγχους στα σύνορα Γαλλίας-Ισπανίας στην προσπάθεια να συλλάβει τον δράστη της φονικής επίθεσης με βαν στη Βαρκελώνη, ανέφερε την Παρασκευή ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ.

«#Βαρκελόνη: ένα άτομο διαφεύγει. Ενισχύουμε τους ελέγχους στα σύνορα με την @policia& @guardiacivil [την ισπανική αστυνομία και την ισπανική πολιτοφυλακή]», γράφει ο Κολόμπ στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Στο μεταξύ, τα μέτρα ασφαλείας στις πεζοδρομημένες περιοχές της ισπανικής πρωτεύουσας, της Μαδρίτης, έχουν αυξηθεί μετά τις φονικές επιθέσεις στη Βαρκελώνη και στην πόλη Καμπρίλς, αναφέρουν σήμερα τοπικά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα αξιωματούχοι εγκατέστησαν ζαρντινιέρες και κολώνες για να εμποδίσουν την πρόσβαση στους πεζοδρόμους και έτσι να αποτρέψουν μια επίθεση με αυτοκίνητο, ανέφερε η εφημερίδα El Periodico.

Σε επιφυλακή και στην Ιταλία

Μετά τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην Ισπανία, η επιφυλακή και τα μέτρα ασφαλείας είναι ύψιστα στην Ιταλία. Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το υπουργείο Εσωτερικών στη Ρώμης αποφάσισε την άμεση ενίσχυση των ελέγχων και της δραστηριότητας πρόληψης τυχόν τρομοκρατικών επιθέσεων.

Την Παρασκευή συνεδριάζει υπό τον υπουργό Εσωτερικών, Μάρκο Μιννίτι, η Επιτροπή Στρατηγικής Ανάλυσης κατά της Τρομοκρατίας με τη συμμετοχή των επικεφαλής της αστυνομίας, των καραμπινιέρων και των μυστικών υπηρεσιών. Όπως διαρρέεται, από το υπουργείο Εσωτερικών, η επιφυλακή εδώ και αρκετές εβδομάδες βρίσκεται στο επίπεδο 2, το οποίο είναι και το αμέσως κατώτερο εκείνου που ενεργοποιείται σε περίπτωση εν εξελίξει τρομοκρατικών επιθέσεων.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικές αρχές της χώρας, όπως και οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες ανταλλάσσουν συνεχώς πληροφορίες με εκείνες της Ισπανίας και, όπως επιβάλλει ο σχετικός κανονισμός ασφαλείας, ενισχύθηκε η ένοπλη φύλαξη έξω από τα προξενεία, τα τουριστικά γραφεία και την πρεσβεία της Ισπανίας στην Ιταλία.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:08