search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:47
MENU CLOSE

Ισπανία: Πολύ μεγαλύτερη ήταν η επίθεση που σχεδίαζαν οι δράστες των επιθέσεων στην Καταλονία

18.08.2017 13:55
Ισπανία: Πολύ μεγαλύτερη ήταν η επίθεση που σχεδίαζαν οι δράστες των επιθέσεων στην Καταλονία - Media

 

Οι δράστες των επιθέσεων στη Βαρκελώνη και το Καμπρίλς, από τις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 14 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 130, σχεδίαζαν “μια επίθεση πολύ μεγαλύτερου εύρους”, υποστήριξε σήμερα ο εκπρόσωπος της καταλανικής αστυνομίας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

“Προετοίμαζαν μία ή περισσότερες επιθέσεις. Η έκρηξη στο Αλκανάρ επέτρεψε να αποφύγουμε (…) επιθέσεις πολύ μεγαλύτερου εύρους”, είπε ο Ζουζέπ Λουίς Τραπέρο, αναφερόμενος στο περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε ένα σπίτι σε αυτήν την πόλη που απέχει 200 χιλιόμετρα νοτίως της Βαρκελόνης.

Οι ένοικοι του σπιτιού, σύμφωνα με την αστυνομία, κατασκεύαζαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό. Από την έκρηξη αυτή σκοτώθηκε ένας άνθρωπος.

Οι τρεις από τους υπόπτους που έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα είναι Μαροκινοί ενώ ένας τέταρτος που έχει τεθεί επίσης υπό κράτηση είναι Ισπανός. Είναι ηλικίας μεταξύ 21-34 ετών και κανείς τους δεν έχει ποινικό μητρώο που να σχετίζεται με τρομοκρατική δράση.

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι ακόμη δεν έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό του βαν που παρέσυρε τους πεζούς στο κέντρο της Βαρκελόνης και κατόπιν διέφυγε από το σημείο με τα πόδια. Είναι πιθανόν αυτός ο άνθρωπος να είναι μεταξύ των πέντε που σκοτώθηκαν στο παραλιακό θέρετρο Καμπρίλς τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, όμως ακόμη τίποτα δεν είναι βέβαιο.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:47