search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:55
MENU CLOSE

Άσαντ: Η νίκη πλησιάζει, αλλά η μάχη συνεχίζεται

20.08.2017 14:11
Άσαντ: Η νίκη πλησιάζει, αλλά η μάχη συνεχίζεται  - Media

 

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε σήμερα ότι μολονότι η χώρα του απέτρεψε τα σχέδια της Δύσης για την ανατροπή του καθεστώτος, ο στρατός δεν έχει ακόμη νικήσει τους ηττημένους αντάρτες και ότι η μάχη συνεχίζεται.

Σε ομιλία του προς τα μέλη του διπλωματικού σώματος, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ο Σύρος πρόεδρος είπε ότι μολονότι υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι πλησιάζει η νίκη, μετά από εξίμισι χρόνια εμφυλίου πολέμου, “η μάχη συνεχίζεται”. “Το πού θα πάμε μετά και αν θα καταστεί δυνατόν να μιλήσουμε για νίκη… αυτό είναι άλλο θέμα”, πρόσθεσε.

Ο Άσαντ δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για το τι ακριβώς εννοούσε.

Όπως είπε, η άμεση οικονομική, πολιτική και στρατιωτική υποστήριξη που παρείχαν στη Δαμασκό το Ιράν, η Ρωσία και η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου επέτρεψε να σημειωθούν νίκες στο πεδίο των μαχών αλλά και να ελαττωθεί το βάρος του πολέμου. Η παύση των εχθροπραξιών, που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση της Μόσχας, βοήθησε να τερματιστεί η αιματοχυσία και ανάγκασε τους “τρομοκράτες” να παραδόσουν τα όπλα τους και να τους δοθεί αμνηστία από το κράτος”, συνέχισε.

Αναφερόμενος στις διπλωματικές σχέσεις της Συρίας με τον υπόλοιπο κόσμο, ο Άσαντ είπε ότι οι χώρες που επιθυμούν να ξανανοίξουν την πρεσβεία τους στη Δαμασκό ή να συνεργαστούν με το καθεστώς θα πρέπει να διακόψουν “κάθε σχέση με την τρομοκρατία”. Το καθεστώς χαρακτηρίζει “τρομοκράτες” τόσο τους αντάρτες όσο και τους τζιχαντιστές.

“Δεν είμαστε απομονωμένοι, όπως νομίζουν. Η αλαζονεία τους τούς κάνει να πιστεύουν κάτι τέτοιο”, πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έκλεισαν τις πρεσβείες τους στη Δαμασκό όταν ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος, το 2011.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:55