search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:45
MENU CLOSE

Επίθεση στη Βαρκελώνη: Γιουνές Αμπουγιακούμπ το όνομα του μακελάρη (Photos)

21.08.2017 05:51
Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα είπαν όχι στη μείωση μισθού λόγω κορωνοϊού - Media

 

Nέα στοιχεία σχετικά με τον μακελάρη της Βαρκελώνης προκύπτουν από την έρευνα της ισπανικής αστυνομίας, η οποία έχει εξαπολύσει πανευρωπαϊκό ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την αστυνομία της Βαρκελώνης, ο 22χρονος Γιουνές Αμπουγιακούμπ, ο μοναδικός από τους δράστες της επίθεσης που συνεχίζει να διαφεύγει της σύλληψης, διέφυγε από το σημείο της σφαγής με τα πόδια προτού μαχαιρώσει αργότερα μέχρι θανάτου έναν άνδρα και πάρει το αυτοκίνητό του για να διαφύγει, ανέφερε σήμερα η αστυνομία της Καταλονίας.

Η αστυνομία θεωρεί τώρα πως ο απολογισμός των νεκρών από τις επιθέσεις ανέρχεται στους 15, περιλαμβανομένου του ισπανού άνδρα ο οποίος μαχαιρώθηκε στο αυτοκίνητό του ενώ προσπαθούσε να σταθμεύσει. Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως ο Αμπουγιακούμπ πήρε το αυτοκίνητο, έπεσε πάνω σε αστυνομικούς σε ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας στην πόλη και στη συνέχεια εγκατέλειψε το όχημα με τον νεκρό στο εσωτερικό του.
 
Αξιωματούχοι της κυβέρνησης της Καταλονίας δήλωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου πως ένα άλλο περιστατικό βρισκόταν σε εξέλιξη στη Βαρκελόνη σήμερα σχετικά με ένα ύποπτο σακίδιο σε ένα λεωφορείο, όμως η αστυνομία επιβεβαίωσε αργότερα ότι επρόκειτο για λάθος συναγερμό.

Ανθρωποκυνηγητό

Η αστυνομία καταζητεί τον Αμπουγιακούμπ — τον μοναδικό από τους 12 υπόπτους που εξακολουθεί να διαφεύγει — εδώ και αρκετές ημέρες αλλά οι αρχές δεν τον είχαν ταυτοποιήσει ως τον οδηγό του βαν.

Ερωτηθείς σήμερα από το καταλανικό ραδιόφωνο αν ο Αμπουγιακούμπ ήταν ο οδηγός, ο Χοάκιμ Φορν, ο επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας, είπε: “Αυτή είναι μια από τις υποθέσεις. Είναι η βασική. Τα πάντα συγκλίνουν σε αυτό. Σήμερα θα αναλύσουμε τα αποδεικτικά στοιχεία και (θα εξηγήσουμε) γιατί καταλήξαμε σε αυτό το συμπέρασμα”.

Η αστυνομία πραγματοποίησε περισσότερες εφόδους στη διάρκεια της νύχτας σε σπίτια στην πόλη Ριπόλ, όπου κατοικούσαν πολλοί από τους υπόπτους, είπε ο Φορν.

Ο Φορν συμπλήρωσε ότι η έρευνα για τον εντοπισμό του Αμπουγιακούμπ έχει επεκταθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. “Αυτό το πρόσωπο δεν καταζητείται πλέον μόνο στην Καταλονία αλλά σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, είναι μια προσπάθεια της ευρωπαϊκής αστυνομίας”.

Την Κυριακή, οι αρχές δεν απέκλειαν ο Αμπουγιακούμπ να έχει περάσει από τα σύνορα στη Γαλλία.

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων

Ο αριθμός των νεκρών από τις δύο επιθέσεις στη Βαρκελόνη και την Καμπρίλς, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ανήλθε στους 15, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Καταλονίας, Χοάκιμ Φορν, σε συνέντευξη Τύπου.

Πρόκειται για έναν άδρα 34 ετών από τη Βιλαφράνκα ντε Πενέδες ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα σε αυτοκίνητο που είχε διαφύγει από έλεγχο της αστυνομίας μερικές ώρες μετά το μακελειό στη Βαρκελόνη και το οποίο επανεμφανίστηκε στη συνέχεια κοντά στη Βαρκελόνη, στο Σαντ Ζουστ Ντεσβέμ. Οι αστυνομικοί δεν είχαν συνδέσει μέχρι τώρα το περιστατικό με τις επιθέσεις στην Καταλονία.

Πηγή: ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:40