search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:41
MENU CLOSE

Συνελήφθησαν έξι δύτες στην Ανατολική Μάνη με αρχαία αντικείμενα

22.08.2017 11:48
Συνελήφθησαν έξι δύτες στην Ανατολική Μάνη με αρχαία αντικείμενα - Media
Έξι αρχαιοκάπηλους που αναζητούσαν αρχαία αντικείμενα στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά του Γυθείου, εντόπισαν και συνέλαβαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Οι λιμενικοί αξιοποίησαν τις πληροφορίες που είχαν, σύμφωνα με τις οποίες, έξι άτομα αναζητούσαν αρχαία στο ενάλιο ρωμαϊκό ναυάγιο στο Λιμένι της Ανατολικής Μάνης, χθες το απόγευμα.
 
Φτάνοντας στο σημείο, τα στελέχη του λιμενικού εντόπισαν έξι Έλληνες, ηλικίας 50, 49, 47, 45, 42 και 34 ετών, μέσα σε αυτοκίνητα. Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν, βρέθηκε καταδυτικός εξοπλισμός, όπως μπουκάλες οξυγόνου, τις οποίες χρησιμοποίησαν για τις υποβρύχιες ανασκαφές τους αλλά και αρκετά αντικείμενα. Πρόκειται για αρχαιολογικού ενδιαφέροντος ευρήματα τα οποία θα αξιολογηθούν από την Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων.
 
Οι έξι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι για παράβαση διατάξεων του νόμου περί «προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς», ενώ κατασχέθηκε ο καταδυτικός εξοπλισμός.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43