search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:54
MENU CLOSE

Παγκόσμιο ρεκόρ: Συναγρίδα 11 κιλών ψάρεψε Έλληνας ψαροντουφεκάς στη Χίο (Photo)

23.08.2017 12:01
Παγκόσμιο ρεκόρ: Συναγρίδα 11 κιλών ψάρεψε Έλληνας ψαροντουφεκάς στη Χίο (Photo) - Media

Μια τεράστια συναγρίδα, 11 κιλών, έδωσε σε έναν παθιασμένο ψαροντουφεκά στη Χίο το παγκόσμιο ρεκόρ! 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το politischios.gr ο Βαγγέλης Λαγκώνας, από την Σιδηρούντα της Χίου επικυρώθηκε ως παγκόσμιος ρέκορντμαν στο International Underwater Spearfishing Association με τη συναγρίδα 11 κιλών που ψάρεψε ανοιχτά των Οινουσσών, γύρω στις 4 το απόγευμα στις 26 Ιουλίου σε μια απόσταση 100 μέτρων από τη βάρκα του.

«Επρόκειτο για μια μεγάλη βουτιά από τα 22 στα 35 μέτρα. Η θερμοκρασία στην επιφάνεια της θάλασσας ήταν 21 βαθμών Κελσίου και λογικά αισθητά μικρότερη στα βάθη», περιγράφει ο Βαγγέλης Λαγκώνας τις συνθήκες του ψαρέματος.

«Έκανα μία βουτιά και είδα πέντε, ίδιου μεγέθους, συναγρίδες. Σταμάτησα πίσω από ένα βράχο και σύντομα συνειδητοποίησα ότι το ένα ήρθε πολύ κοντά. Η βολή ήταν πολύ εύστοχη και χτύπησε το ψάρι στα βράγχια», αναφέρει για το επίτευγμά του.

Πηγή: politischios.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:54