23/01/2019 10:17:53

Η Μις Λίβανος έχασε τον τίτλο της λόγω μίσους! (Photo)

Η Μις Λίβανος έχασε τον τίτλο της λόγω μίσους! (Photo) - Media

 

Η Αμάντα Χάνα ταξίδεψε για ακαδημαϊκούς λόγους το 2016 και ο υπουργός Τουρισμού του Λιβάνου της αφαίρεσε τον τίτλο .

Το μίσος μεταξύ Λιβανέζων και Ισραηλινών είναι τόσο μεγάλο και έντονο, που δεν κατευνάζεται ούτε από την ομορφιά. Η Miss Λίβανος Αποδήμων έχασε τον τίτλο της μία εβδομάδα μετά την επικράτησή της στον σχετικό διαγωνισμό, όταν οι αρμόδιες αρχές ανακάλυψαν πως είχε ταξιδέψει κάνοντας χρήση του σουηδικού της διαβατηρίου στο Ισραήλ.

Η Αμάντα Χάνα έχασε τον τίτλο της Miss Lebanon Emigrants 2017, διότι οι διοργανωτές τσέκαραν μία πληροφορία που είχαν για το ταξίδι της στο Ισραήλ το 2016. Ήταν ένα ακαδημαϊκό ταξίδι για τη νεαρή κοπέλα, η οποία ούτε καν είχε φανταστεί ότι θα μπορούσε στο μέλλον να της στερήσει έναν τίτλο και ενδεχομένως μία σταδιοδρομία.

 «Επικοινωνήσαμε με τον υπουργό Τουρισμού του Λιβάνου και εκείνος αποφάσισε ότι ο Αμάντα Χάνα έπρεπε να στερηθεί τον τίτλο της, διότι με την επίσκεψή της στο Ισραήλ παραβίασε τους νόμους της χώρας μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του διαγωνισμού.

Ο Λίβανος και το Ισραήλ παραμένουν σε κατάσταση πολέμου από το 2006 και τα μεταξύ τους σύνορα είναι κλειστά. Στον Λίβανο έχει απαγορευτεί οποιαδήποτε επαφή με το Ισραήλ, σε οποιοδήποτε επίπεδο. Παράνομη θεωρείται ακόμη και η επικοινωνία με Ισραηλινούς.

Ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί και το 2015, όταν η εκπρόσωπος του Λιβάνου στον διαγωνισμό για τη Miss Universe, είχε αναφερθεί ότι φωτογραφήθηκε μαζί με τις Misses του Ισραήλ, της Ιαπωνίας και της Σλοβενίας. Η κοπέλα υποστήριξε τότε ότι φωτογραφήθηκε με τις ανταγωνίστριές της από την Ιαπωνία και τη Σλοβενία και ότι η κοπέλα από το Ισραήλ εμφανίστηκε ξαφνικά για να βγάλει μία... σέλφι! 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.