search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:09
MENU CLOSE

Κοντονής: Αισθάνομαι δικαιωμένος – Ικανοποίηση και από το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς

24.08.2017 14:51
Επιμένει ο Κοντονής: Ψευδολογίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ - Ποτέ δεν ψήφισα τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα - Media
 
«Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος για την στάση που τήρησε η ελληνική κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής αναφορικά με την περιορισμένη συμμετοχή στο συνέδριο της εσθονικής Προεδρίας για τα εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων, καθώς εκπροσωπήθηκαν μόνο 8 χώρες σε επίπεδο υπουργού Δικαιοσύνης από τις 27 χώρες- μέλη της ΕΕ.
 
Λυπάμαι, προσέθεσε, «για την πολιτική στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, τα οποία για λόγους κομματικούς τοποθετήθηκαν με τρόπο απρεπή και προσβλητικό για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Μπροστά στην πλημμυρίδα των γεγονότων αναγκάστηκαν να αλλάξουν στάση ακολουθώντας την τακτική ενός ιδιότυπου χαμαιλεοντισμού».
 
Εν τω μεταξύ, η πολιτική ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πλήρη, όπως τη χαρακτηρίζει, «αποτυχία της συνάντησης για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν από ολοκληρωτικά καθεστώτα», την οποία διοργάνωσε η εσθονική Προεδρία της ΕΕ στις 23 Αυγούστου, δίδοντας έμφαση στα «κομμουνιστικά εγκλήματα».
 
«Σημειώνουμε με ικανοποίηση ότι εκπρόσωποι μόνο οκτώ κρατών μελών της ΕΕ υπέγραψαν την τελική δήλωση της Συνάντησης», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας ότι «η πλήρης αποτυχία αυτής της αμφιλεγόμενης συνάντησης αποδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι η Ιστορία πρέπει να προσεγγίζεται επιστημονικά και αντικειμενικά και να μην χρησιμοποιείται για ιδεολογικούς και προπαγανδιστικούς λόγους, ειδικά μέσω των θεσμών της ΕΕ».
 
(πλήροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:09