search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:14
MENU CLOSE

Λαμία: Πυροβόλησαν αδέσποτα – Τι καταγγέλλει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας

26.08.2017 14:57
Λαμία: Ανήλικοι μέθυσαν, έκλεψαν αυτοκίνητο και τράκαραν σε κολόνα – Χαροπαλεύει ο 15χρονος οδηγός (photos/video) - Media

 

Ένα απίστευτο περιστατικό καταγγέλλει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας. Συγκεκριμένα περιγράφει τραυματισμού αδέσποτου σκύλου εντός κατοικημένης περιοχής της Βόρειας Λαμίας, από καραμπίνα!

Το περιστατικό έχει περιέλθει σε γνώση των αστυνομικών αρχών και ο Φιλοζωικός υπόσχεται «πλήρης διαλεύκανση του γεγονότος και ταυτόχρονα προστασία του κοινωνικού συνόλου και των ζώων από τέτοιες απαράδεκτες και επικίνδυνες πράξεις».

Διαβάστε την ανακοίνωση – καταγγελία που υπογράφει η Πρόεδρος Έφη Γρίβα:

«Το Σάββατο 26 Αυγούστου 2017 το πρωί, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας δέχτηκε καταγγελία για πυροβολισμούς αδέσποτων σκύλων μπροστά σε καφετέρια που βρίσκεται σε κυκλικό κόμβο στην βόρεια Λαμία. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο δράστης πυροβόλησε με καραμπίνα προς την νησίδα πρασίνου και πέτυχε τουλάχιστον ένα από τα αδέσποτα σκυλιά στο πόδι, ζώα εμβολιασμένα, στειρωμένα και τσιπαρισμένα από τον Δήμο Λαμιέων.

Το ερώτημα που εύλογα προκύπτει είναι τι θα γινόταν αν εκείνη την στιγμή περνούσε από το συγκριμένο πολυσύχναστο σημείο άνθρωπος και, δευτερευόντως, με πιο δικαίωμα κάποιος πυροβολεί με σκοπό να αφαιρέσει την ζωή σε ένα ανυπεράσπιστο ζώο που είναι θύμα κακοποίησης και εγκατάλειψης.

Επειδή, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, η συγκεκριμένη βίαια συμπεριφορά έχει επιδειχτεί στην ίδια ακριβώς περιοχή και στο παρελθόν και με δεδομένη την επιστημονική τεκμηρίωση της σύνδεσης τέτοιων γεγονότων με βία εναντίον ανθρώπων, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας προέβη σε όλες εκείνες τις νόμιμες ενέργειες ώστε να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση του γεγονότος και ταυτόχρονα προστασία του κοινωνικού συνόλου και των ζώων από τέτοιες απαράδεκτες πράξεις.

Τέλος, θεωρούμε πως η Πολιτεία και όλη οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πρέπει να ενσκήψουν άμεσα και με γρήγορες ενέργειες στο τεράστιο πρόβλημα των αδέσποτων στην Ελλάδα που βρίσκεται στα χρόνια της  κρίσης σε έξαρση και τείνει να γίνει αδιέξοδο».

Πηγή: lamiareport.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:14