search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:07
MENU CLOSE

Δύσκολη η νύχτα στη Ζάκυνθο – Ανεξέλεγκτος ο πύρινος εφιάλτης

26.08.2017 18:50
Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Καμπανάκι από Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας - Media

 

Ολονύκτια μάχη με την πυρκαγιά δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές για να ανακόψουν το καταστροφικό της έργο που συνεχίζεται ανεξέλεγκτο με «σύμμαχο» τον ισχυρό άνεμο.

Η νύχτα στο νησί της Ζακύνθου, που από την αρχή της φετινής αντιπυρικής περιόδου μετρά 76 πυρκαγιές, αναμένεται εξαιρετικά δύσκολη καθώς τα μέτωπα εκτείνονται σε μεγάλη απόσταση.

Το πύρινο μέτωπο, έκτασης πολλών χιλιομέτρων, μετά το χωριό Αναφωνήτρια, όπου έκαψε σπίτια, ένα μαγαζί, αγροικίες και στάνες, κατευθύνεται προς το χωριό Μαριές. Πολλοί κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει το χωριό ενώ αν χρειαστεί θα διαταχθεί εκκένωση του.

Λίγο πιο βόρεια μαίνονται ακόμη τρία μέτωπα στις Άνω Βολίμες και στις περιοχές Σκούτα και Πελιλομποί.  

Φτάνουν ενισχύσεις με έκτακτο δρομολόγιο

Στη Ζάκυνθο αναμένονται τις επόμενες ώρες με έκτακτο δρομολόγιο της Levante Ferries από την Κυλλήνη (τα μεσάνυχτα του Σαββάτου) 20 πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα του στρατού.

«Μάχη για πολλές ώρες»

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, με δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ σημείωσε: «Είναι φανερό ότι θα δοθεί μάχη για πολλές ώρες ακόμα».  

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Ελευθέριος Νιωτόπουλος δήλωσε πως «οι κάτοικοι του χωριού Μαριές μπορούν να αισθάνονται ασφάλεια δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να κινδυνεύσουν». 

Συνομιλία Τσίπρα – Κοντονή

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο οποίος κατάγεται από τη Ζάκυνθο συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό και συναρμόδιους υπουργούς ενημερώνοντας για την κρισιμότητα της κατάστασης στο νησί.

«Έργο εμπρηστών»

Ο δήμαρχος του νησιού κ. Παύλος Κολοκοτσάς εξέφρασε την ανησυχία του για την εξέλιξη της πυρκαγιάς και τόνισε πως «πρόκειται για έργο εμπρηστών».

«Υπάρχει σχέδιο καταστροφής του πρασίνου. Σε ένα μήνα έχουν ξεσπάσει 30 πυρκαγιές», ανέφερε χαραρκτηριστικά.

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:06