search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:08
MENU CLOSE

Μετά το απίστευτο ολίσθημα ο Άδωνις τα γυρίζει: Η ΝΔ δεν εξίσωσε τον Ναζισμό με τον Κομμουνισμό

27.08.2017 06:46
Μετά το απίστευτο ολίσθημα ο Άδωνις τα γυρίζει: Η ΝΔ δεν εξίσωσε τον Ναζισμό με τον Κομμουνισμό  - Media

 

“Κανένας δεν εξίσωσε τις δύο ιδεολογίες, ναζισμό και κομμουνισμό. Σίγουρα όχι η ΝΔ”, τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και προσθέτει: «Η κυβέρνηση του κ. Αλέξη Τσίπρα, την ώρα που ψηφίζει το μνημόνιο και ξεκινά τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, προσπαθεί να βρει κάτι για να πείσει το ακροατήριό της ότι παραμένει αριστερή».

   «Ο ναζισμός», λέει ο κ. Γεωργιάδης, «παραμένει η πιο εγκληματική ιδεολογία που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης κυρίως διότι βαρύνεται με το μεγαλύτερο έγκλημα που έχει γίνει στην ιστορία του ανθρώπου, το Ολοκαύτωμα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορούμε να ξεχάσουμε ή να αθωώσουμε τα εγκλήματα που έκαναν κομμουνιστικά καθεστώτα στον κόσμο, ιδιαίτερα στην περίπτωση του Σταλινισμού και όχι μόνο».

    Αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη Μακρόν και το ενδεχόμενο να δώσει ώθηση στις ξένες επενδύσεις ο κ. Γεωργιάδης σημειώνει ότι «οι επενδύσεις δεν γίνονται για πολιτικούς λόγους. Γίνονται εκεί που έχει διαμορφωθεί το κατάλληλο επενδυτικό περιβάλλον, όπου συμφέρει τον επενδυτή να έρθει και να βάλει τα χρήματά του». «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως πρωθυπουργός, θα είναι αυτός που θα καταφέρει να προσελκύσει πράγματι ξένες επενδύσεις», σημειώνει.

    Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη «αν ο κ Τσίπρας θέλει να διατηρήσει την εξουσία του έχει μόνο ένα δρόμο: Να κλείσει πάρα πολύ γρήγορα την τρίτη αξιολόγηση χωρίς κανένα δισταγμό. Αν αργήσει, τότε τα επιτόκια δανεισμού θα ανέβουν και η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές θα είναι αδύνατη πριν τον Ιούλιο του 2018. Αυτό θα οδηγήσει σε μία συζήτηση για ένα νέο μνημόνιο με τη νέα γερμανική κυβέρνηση, κάτι που θα αποδειχθεί πάρα πολύ δύσκολο».

   «Μακάρι να πετύχει το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς» σημειώνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ γιατί όπως λέει «δεν μπορεί ο άλλος πόλος του πολιτικού μας συστήματος να είναι η ριζοσπαστική αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, άνθρωποι χωρίς αρχές και χωρίς δημοκρατικές ευαισθησίες».

   Τέλος ο κ. Γεωργιάδης μόνο καλά λόγια έχει να πει για τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

   «Θεωρώ», λέει , «και τους δύο μεγάλους πολιτικούς που η χώρα μας είχε την τύχη να τους έχει σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή. Δικαιώθηκαν παρόλο που πολεμήθηκαν όσο λίγοι».

   Ολόκληρη η συνέντευξη του αντιπροέδρου της Ν.Δ. κ. Άδωνι Γεωργιάδη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής.

   ΕΡ: κ. αντιπρόεδρε κατηγορείτε την κυβέρνηση για “ψηφοθηρικό παιχνίδι” σε σχέση με το συνέδριο για τον κομμουνισμό στην Εσθονία όμως κι εκείνη σας απαντά κατηγορώντας σας – και προσωπικά μάλιστα -ότι περίπου ξεπλένετε τον ναζισμό . Ο κ. Σκουρλέτης μάλιστα σας χαρακτήρισε “κρυφοχρυσαυγίτη” και εσείς αντιδράσατε πολύ έντονα;

   ΑΠ: Η κυβέρνηση του κ. Αλέξη Τσίπρα, την ώρα που ψηφίζει το μνημόνιο και ξεκινά τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, προσπαθεί να βρει κάτι για να πείσει το ακροατήριό του ότι παραμένει αριστερή. Έτσι βρήκε την ευκαιρία ο κ. Κοντονής να κάνει αυτό που έκανε, καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους και για κανέναν άλλο λόγο.

   Ως προς τις κατηγορίες περί εξισώσεως Ναζισμού-Κομμουνισμού, αυτές όλες εντάσσονται στο πλαίσιο προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ. Κανένας δεν εξίσωσε τις δύο ιδεολογίες. Σίγουρα, όχι η Νέα Δημοκρατία. Όλη η σχετική συζήτηση προέκυψε από οργανωμένο σχέδιο προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ. Απόδειξη ότι ενώ εγώ στην πρώτη μου συνέντευξη στο ρ/σ “Παραπολιτικά” και στον κ. Ανδρέα Παπαδόπουλο είχα πει ότι «λόγω του Ολοκαυτώματος, ο Ναζισμός δεν μπαίνει σε καμία σύγκριση ως προς την εγκληματική του φύση», εντούτοις η εφημερίδα “ΑΥΓΗ” πήρε συνέντευξή μου στον ρ/σ 9.84, πέντε μέρες αργότερα, όπου έλεγα ακριβώς το ίδιο πράγμα για να με παρουσιάσει ως δήθεν υποχωρούντα, ενώ εγώ το είχα πει από την πρώτη στιγμή. Δυστυχώς, το μόνο με το οποίο ασχολούνται είναι η προπαγάνδα. Δεν ξέρουν να κάνουν καμία άλλη δουλειά.

   Ο κ. Σκουρλέτης πέταξε λάσπη εναντίον μου. Την επόμενη φορά, θα τον πάω στα δικαστήρια, όπως έκανα στο παρελθόν με τον κ. Καμμένο και καταδικάστηκε για παρόμοιους χαρακτηρισμούς.

    ΕΡ: Για μεγάλη μερίδα των Ελλήνων, συμπεριλαμβανομένων και κορυφαίων ιστορικά στελεχών της Παράταξής σας δεν μπορεί να γίνει σύγκριση μεταξύ Ναζισμού και Κομμουνισμού. Υποστηρίζουν κάποιοι ότι επηρέασε σε αυτό η “κυριαρχία της Αριστεράς” όπως συνήθως λέτε κι εσείς ;

   ΑΠ:Ο Ναζισμός παραμένει η πιο εγκληματική ιδεολογία που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης κυρίως διότι βαρύνεται με το μεγαλύτερο έγκλημα που έχει γίνει στην ιστορία του ανθρώπου, το Ολοκαύτωμα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορούμε να ξεχάσουμε ή να αθωώσουμε τα εγκλήματα που έκαναν κομμουνιστικά καθεστώτα στον κόσμο, ιδιαίτερα στην περίπτωση του Σταλινισμού και όχι μόνο. Δεν μπορούμε να βάλουμε στο ζύγι τον ανθρώπινο πόνο, ούτε μπορούμε να ξεχάσουμε τα εκατομμύρια θύματα του Κομμουνισμού.

    ΕΡ: Έχουμε μπροστά μας δύο σημαντικά γεγονότα . Την επίσκεψη Μακρόν και την έναρξη της τρίτης αξιολόγησης; Πιστεύετε ότι ο Γάλλος Πρόεδρος με τον ερχομό του στην Αθήνα θα βοηθήσει την Ελλάδα στο θέμα των πολυπόθητων επενδύσεων; Φέρνει κάποια «δώρα» ο κ. Μακρόν στον κ. Τσίπρα;

   ΑΠ: Οι επενδύσεις δεν γίνονται για πολιτικούς λόγους. Οι επενδύσεις γίνονται εκεί που έχει διαμορφωθεί το κατάλληλο επενδυτικό περιβάλλον, όπου συμφέρει τον επενδυτή να έρθει και να βάλει τα χρήματά του. Με την πολιτική που έχει ασκήσει ο κ. Τσίπρας, διώχνει τους επενδυτές μακριά από την Ελλάδα. Αυτό είναι το πρόβλημα και για αυτό πρέπει να υπάρξει κυβερνητική αλλαγή για να αλλάξει η πολιτική. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ως πρωθυπουργός, θα είναι αυτός που θα καταφέρει να προσελκύσει πράγματι ξένες επενδύσεις.

    ΕΡ: Πόσο αισιόδοξος είστε ότι θα κλείσει γρήγορα η τρίτη αξιολόγηση δεδομένου ότι περιλαμβάνει τα εργασιακά και τα συνδικαλιστικά που είναι θέματα δύσκολα για τον ΣΥΡΙΖΑ;

   ΑΠ: Ο κ. Τσίπρας έχει μόνο ένα δρόμο αν θέλει να διατηρήσει την εξουσία του: Να κλείσει πάρα πολύ γρήγορα την τρίτη αξιολόγηση χωρίς κανένα δισταγμό. Αν αργήσει, τότε τα επιτόκια δανεισμού θα ανέβουν και η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές θα είναι αδύνατη πριν τον Ιούλιο του 2018. Αυτό θα οδηγήσει σε μία συζήτηση για ένα νέο μνημόνιο με τη νέα γερμανική κυβέρνηση, κάτι που θα αποδειχθεί πάρα πολύ δύσκολο. Άρα, ο κ. Τσίπρας έχει κάθε λόγο να κλείσει την τρίτη αξιολόγηση πάρα πολύ γρήγορα.

   Από την άλλη, πράγματι η τρίτη αξιολόγηση περιλαμβάνει τα δυσκολότερα ιδεολογικά ζητήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Προσωπικά, πιστεύω ότι θα υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση.

   ΕΡ: Πως σχολιάζετε τη δήλωση που φέρετε να έκανε ο κ. Σόιμπλε ότι «κάποια στιγμή θα του στήσουν άγαλμα στην Ελλάδα γιατί έβαλε τους Έλληνες να κάνουν μεταρρυθμίσεις». Πιστεύετε ότι θα αλλάξει στάση το Βερολίνο απέναντι στην Ελλάδα μετά τις γερμανικές εκλογές;

   ΑΠ:Δεν θα ήθελα καθόλου να σχολιάσω τις δηλώσεις που έκανε ο κ. Σόιμπλε στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου της Γερμανίας. Οφείλω, όμως, να απαντήσω στο ερώτημά σας για τη στάση της γερμανικής κυβερνήσεως ως εξής: Εάν έχουμε ξανά συγκυβέρνηση CDU-SPD, η κυβέρνηση της Γερμανίας θα είναι περίπου αυτή που ξέρουμε. Εάν όμως θα είναι συγκυβέρνηση CDU- FDP, τότε θα έχουμε πολύ πιο δύσκολες σχέσεις με την επόμενη γερμανική κυβέρνηση ως προς τα μνημονιακά ζητήματα.

    ΕΡ: Πού αρχίζουν και που σταματάνε αυτές οι μεταρρυθμίσεις κ. Γεωργιάδη; Ο κ .Τσίπρας έχει πει ότι ανάπτυξη δεν γίνεται με εξευτελιστικούς μισθούς γιατί η Ελλάδα είναι μια χώρα Ευρωπαϊκή;

   ΑΠ: Ο κ. Τσίπρας έλεγε για τους εξευτελιστικούς μισθούς και ότι θα επανέφερε τον βασικό μισθό στα 751 ευρώ πριν από τις εκλογές. Τώρα, ο κ. Τσίπρας δίνει προτεραιότητα στη μειωμένη εργασία και άρα, και στους μειωμένους μισθούς. Επομένως, δεν μπορείτε να μου αναφέρετε τον κ.Τσίπρα ως παράδειγμα για τους χαμηλούς μισθούς.

   Οι μεταρρυθμίσεις δεν έχουν ως στόχο να μειωθούν οι μισθοί. Οι μεταρρυθμίσεις έχουν ως στόχο να αυξηθεί η παραγωγικότητα της χώρας και στο τέλος, να αυξηθούν και οι μισθοί.

     ΕΡ: Ο κ. Πιτσιόρλας δήλωσε ότι δεν μας αφήνουν οι δανειστές να μειώσουμε τον ΦΠΑ και γενικότερα τους φόρους. Εσείς πως θα το καταφέρετε δεδομένου ότι είναι το βασικό αφήγημά σας ; Θα κάνετε απολύσεις στο δημόσιο ;

   ΑΠ: Πείτε του κ. Πιτσιόρλα ότι ο κ. Αντώνης Σαμαράς πήρε τον ΦΠΑ στο 23% και τον πήγε στο 13% παρά την αντίρρηση των δανειστών. Όταν κάνεις τη δουλειά σου σωστά οι δανειστές δεν μπορούν να σου πουν όχι. Όταν όμως αυξάνεις τους μετακλητούς στο δημόσιο και αυξάνεις τις κρατικές δαπάνες, τότε είναι λογικό οι δανειστές να σου ζητάνε περισσότερους φόρους.

   Όχι, δεν θα κάνουμε απολύσεις στο δημόσιο. Το λέω ξεκάθαρα για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.

    ΕΡ: Δημιουργήσατε κ. Γεωργιάδη ως ΝΔ μεγάλο ζήτημα με τις διακοπές του πρωθυπουργού που ήταν και σύντομες. Ο κ. Τσίπρας δηλ. δεν δικαιούται να ξεκουραστεί λίγες μέρες; Και γιατί έπρεπε να ανακοινώσει που πήγε; Εσείς το κάνατε ή ο κ. Μητσοτάκης;

   ΑΠ: Πρώτα από όλα πώς ξέρετε ότι ήταν σύντομες οι διακοπές του Πρωθυπουργού; Αφού δεν ξέρουμε πόσες μέρες πήγε. Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος είχε δηλώσει ότι δεν θα πάει καθόλου διακοπές, ξαφνικά εξαφανίστηκε.

   Δεύτερον, κάνετε κάποιο λάθος: Όλοι οι ηγέτες ανακοινώνουν πού θα πάνε διακοπές. Και οι διακοπές του κ. Μητσοτάκη ήταν γνωστές. Υπήρχαν και σχετικές φωτογραφίες στο διαδίκτυο και ρεπορτάζ στα μέσα. Άρα, καθόλου κρυφές δεν ήταν ούτε οι διακοπές του κ. Μητσοτάκη, ούτε οι δικές μου.

   Μόνο του κ. Τσίπρα οι διακοπές έμειναν επτασφράγιστο μυστικό. Για ποιο λόγο; Γιατί προφανώς δεν ήθελε να δει ο κόσμος σε ποια θαλαμηγό έκανε διακοπές και με ποιον επιχειρηματία, την ώρα που καιγόταν η Ελλάδα.

    ΕΡ: κ αντιπρόεδρε, η ΝΔ εξακολουθεί να επιμένει στο θέμα της εξεταστικής για τον κ. Βαρουφάκη δεδομένου ότι και η κυβερνητική πλευρά τον έχει κατηγορήσει ότι «παίζει πια το δικό σας παιγνίδι»;

   ΑΠ: Ο κ. Βαρουφάκης δεν έγινε υπουργός Οικονομικών από εμάς, έγινε υπουργός Οικονομικών από τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Βαρουφάκης δεν χαρακτηρίστηκε ως «asset» από εμάς, αλλά από τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Βαρουφάκης είναι δημιούργημα του κ. Τσίπρα. Άρα, είναι παράλογο να τον χρεώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Δημοκρατία.

   Το γεγονός ότι τώρα ο κ. Βαρουφάκης βγάζει τα άπλυτά του στη φόρα, προφανώς τον κάνει αντιπαθή στους πρώην συντρόφους του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τον βάζει η Νέα Δημοκρατία. Ας τα βρουν μεταξύ τους. Ο ελληνικός λαός δικαιούται να μάθει την αλήθεια.

 

   ΕΡ: Γιατί επιμένετε τόσο πολύ στο θέμα των συνομιλιών Καμμένου- Γιαννουσάκη. Η κυβέρνηση σας κατηγόρησε ότι «υπερασπίζετε επιχειρηματικά συμφέροντα»;

   ΑΠ: Η πρωτοφανής εξωθεσμική παρέμβαση του υπουργού Άμυνας στις συνομιλίες του με έναν ισοβίτη δεν έχει προηγούμενο. Πρέπει να ανοίξουν οι τηλεφωνικές γραμμές και να διαπιστώσουμε αν, την ώρα που γινόταν η ανάκριση του κ. Γιαννουσάκη, ο κ. Καμμένος συνομιλούσε και με τους ανακριτές, συγκεκριμένα με τον κ.Χριστοφορίδη και την κ. Τζίβα.

   Υπενθυμίζω ότι αν περάσει ένας χρόνος, τα τηλεφωνικά αρχεία σβήνονται. Άρα, αν η δικαιοσύνη για οποιονδήποτε λόγο ολιγωρήσει, τότε θα χαθούν κρίσιμα στοιχεία.

   Η Νέα Δημοκρατία ζητά και από τη δικαιοσύνη και από τη Βουλή να διερευνηθεί αυτή η υπόθεση σε όλες τις εκφάνσεις για να αποκλειστεί η πιθανότητα ότι μπορούμε να επιτρέπουμε στη χώρα μας παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας σε μία εν εξελίξει δικαστική έρευνα.

   Τώρα αν αποδειχθεί ότι οποιοσδήποτε επιχειρηματίας έχει σχέση με εμπόριο ναρκωτικών, να πάει στη φυλακή. Αλλά αυτό θα το αποφασίσει η δικαιοσύνη και όχι ο κ.Καμμένος.

   ΕΡ: κ Γεωργιάδη πως σχολιάζετε τις τελευταίες ζυμώσεις στην Κεντροαριστερά. Αν τελικά ενταχθεί και το Ποτάμι πιστεύετε ότι πάει να γίνει κάτι αρκετά μεγάλο που απειλεί και τη ΝΔ;

   ΑΠ: Η χώρα μας χρειάζεται να γίνει μία φυσιολογική και κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Στα πλαίσια αυτής της κανονικότητας πρέπει να υπάρχει και μία ισχυρή Κεντροαριστερά, η οποία θα εναλλάσσεται στην εξουσία με την ισχυρή Κεντροδεξιά. Δεν μπορεί ο άλλος πόλος του πολιτικού μας συστήματος να είναι η ριζοσπαστική αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, άνθρωποι χωρίς αρχές και χωρίς δημοκρατικές ευαισθησίες. Άρα, μακάρι να πετύχει το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς.

   ΕΡ: Είναι γνωστό ότι διατηρείτε φιλία μέσω τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Τι σημαίνουν αυτά τα δύο πρόσωπα για σας;

   ΑΠ: Ο κ. Αντώνης Σαμαράς με εμπιστεύτηκε ως υπουργό στην κυβέρνησή του και ως κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα. Μου έδωσε την ευκαιρία να εκλεγώ βουλευτής στη Νέα Δημοκρατία, άρα του χρωστώ προσωπική ευγνωμοσύνη.

   Πέραν όμως της προσωπικής ευγνωμοσύνης, του χρωστώ ευγνωμοσύνη ως Έλληνας πολίτης γιατί έδωσε σκληρή μάχη για την Ελλάδα. Ήταν ένας από τους εργατικότερους πρωθυπουργούς που είχε ποτέ η χώρα και αν δεν τον έριχναν, τον Δεκέμβριο του 2014, η Ελλάδα θα ήταν εκτός μνημονίου, εδώ και δύο χρόνια, και θα απολάμβανε μεγάλης ευημερίας.

   Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν αντιπρόεδρος στις κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά, στις οποίες συμμετείχα. Λοιδορήθηκε όσο κανένας για το PSI, τη μεγαλύτερη διαγραφή ιδιωτικού χρέους στην ιστορία που χωρίς αυτήν, όπως έμαθε πια και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Καμμένος, θα ήμασταν ήδη στη δραχμή. Είχα πάντα μαζί του μία πολύ στενή συνεργασία και απήλαυσα την καθοδήγησή του σε κρίσιμα ζητήματα.

   Θεωρώ και τους δύο μεγάλους πολιτικούς που η χώρα μας είχε την τύχη να τους έχει σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή. Δικαιώθηκαν παρόλο που πολεμήθηκαν όσο λίγοι.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:06