search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 10:37
MENU CLOSE

Μαργαρίτης Σχοινάς: Τώρα πια ξέρουμε, εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν

27.08.2017 08:05
Μ. Σχοινάς: Ευρώπη σημαίνει προστασία αδυνάτων, ίσες ευκαιρίες - Media

 

«Όσο πιο ευκρινές είναι το μεταρρυθμιστικό στίγμα, τόσο θα πείθονται οι πάντες ότι η Ελλάδα αλλάζει», σημειώνει ο Μαργαρίτης Σχοινάς. 

Σε άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τονίζει ότι από την «Από την ημέρα του Καστελλόριζου το 2010 μέχρι σήμερα, έναν χρόνο πριν τη λήξη της μνημονιακής εποχή, η αλήθεια προβάλλει ωμή: στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δεν κινούνται οι βαρκούλες του Καστελλόριζου, αλλά οι τεκτονικές πλάκες πάνω στις οποίες είχε χτιστεί ένα σαθρό οικοδόμημα, που διέψευσε τις προσδοκίες των Ελλήνων». 

«Δικαίωμα στην αλήθεια»

«Οι πολίτες -ιδιαίτερα οι πιο αδύναμοι- που σήκωσαν το ιστορικό βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής έχουν δικαίωμα στην αλήθεια», σημειώνει. «Τώρα πια ξέρουν ότι εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν, ούτε βαρκούλες που αρμενίζουν. Όσοι τις υποσχέθηκαν απλά μετρήθηκαν απέναντι στο ανέφικτο. Οι μεσσιανικές συνταγές εξαντλήθηκαν. Τώρα είναι η ώρα της επόμενης μέρας. Της ψύχραιμης ανάλυσης για το πώς οι κινούμενες τεκτονικές πλάκες, αντί να οδηγήσουν σε έναν καταστρεπτικό σεισμό, θα συνθέσουν ένα δημιουργικό ελπιδοφόρο αύριο», επισημαίνει..

Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θέτει τα ζητούμενα ενόψει του Αυγούστου του 2018. «Όσο πιο πιεστικές και βαθιές είναι οι αλλαγές τόσο πιο σταθερά θα πατήσει η χώρα στα πόδια της στον μεταμνημονιακό ορίζοντα και θα μπορέσει να κινηθεί προς τα εμπρός. Όσο πιο σαφές και ευκρινές είναι το μεταρρυθμιστικό στίγμα τόσο θα πείθονται οι πάντες, εταίροι, δανειστές και αγορές -και πάνω από όλα οι πολίτες-, ότι η Ελλάδα αλλάζει. Περισσότερο από όλους θα καταλαβαίνουμε εμείς οι ίδιοι ότι ζούμε σε μια χώρα που αξίζουμε. Εκεί που οι βαρκούλες αρμενίζουν κάτω από τον χρυσό μας ήλιο, αλλά για τους σωστούς λόγους», καταλήγει. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:53