search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:11
MENU CLOSE

Προκλητικός ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού: Η προσευχή στην Αγία Σοφία είναι δικαίωμα κατάκτησης του Μωάμεθ του Πορθητή

27.08.2017 11:07
Προκλητικός ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού: Η προσευχή στην Αγία Σοφία είναι δικαίωμα κατάκτησης του Μωάμεθ του Πορθητή - Media

 

Κάποιος να ενημερώσει τον Ερντογάν και τους παρατρεχάμενους του ότι δεν βρισκόμαστε στο 1453 και ότι ο Μωάμεθ ο Πορθητής δεν υπάρχει πια. Ίσως εάν δεν ζουν με τα μεγαλεία του παρελθόντος τους να καταφέρνουν να κάνουν κάτι καλό για τον λαό τους.

Ο Τούρκος Υπ. Πολιτισμού Νουμάν Κουρτουλμους κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τούρκων δημοσιογράφων σχετικά με τα σχέδια της Τουρκίας να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες, δεν άντεξε να μην πει για το παρελθόν. Όταν επισκέφθηκε τα έργα αναστήλωσης της Αγ. Σοφίας, τον ρώτησαν εάν πρόκειται να λειτουργήσει σαν τζαμί και εκείνος πέταξε την εξυπνάδα του: «δεν είναι στην άμεση ατζέντα ,αλλά το να ανοίξει η Αγιά Σοφιά για προσευχή, είναι δικαίωμα κατάκτησης του Σουλτάνου Μωάμεθ του Πορθητή, ο οποίος την μετέτρεψε  σε τόπο λατρείας».

Είπε επίσης: «είναι από τα σημαντικά μνημεία της τουρκικής ιστορίας, ένα αριστούργημα ενός μεγάλου πολιτισμού που περιέχει πολύ αξιόλογα μνημεία και από την βυζαντινή περίοδο, αλλά και από την οθωμανική περίοδο».

Τα έργα που αφορούν παρεμβάσεις στο μαρμάρινο δάπεδο και στο βόρειο εσωτερικό μέρος του μνημείου αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2018.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:10