search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:35
MENU CLOSE

Μέτρα ασφαλείας ζητάει το Συνδικάτο ΟΤΑ μετά το δυστύχημα στη Ν. Μάκρη

27.08.2017 13:35
Μέτρα ασφαλείας ζητάει το Συνδικάτο ΟΤΑ μετά το δυστύχημα στη Ν. Μάκρη - Media

 

Το τραγικό περιστατικό, όπου εργαζόμενος στο Δήμο Μαραθώνα, έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας, μετά από σύγκρουση του απορριμματοφόρου με διερχόμενο αυτοκίνητο, σχολιάζει το Συνδικάτο ΟΤΑ.

Μεταξύ άλλων, ανακοινώνει ότι ο άτυχος εργαζόμενος, εργαζόταν με 8μηνη σύμβαση και επρόκειτο να απολυθεί σε λίγες μέρες και τονίζει ότι «Η κατάσταση με τα εργατικά ατυχήματα στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων είναι τραγική». 

«Η 24ωρη λειτουργία των υπηρεσιών στρέφεται ενάντια στην ασφάλεια των συναδέλφων που καταπονούνται και εκτίθενται σε μία σειρά από σοβαρούς κινδύνους. Είναι μεγάλη η ευθύνη της Δημοτικής Αρχής που αξιοποιώντας την αντεργατική νομοθεσία στέλνει τους εργαζόμενους 2 και 3 η ώρα το πρωί να μαζεύουν σκουπίδια.

Το γεγονός ότι η ιδιαίτερα βαριά και επικίνδυνη εργασία της αποκομιδής απορριμμάτων γίνεται σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό από εργαζόμενους με ελαστικές μορφές εργασίας, χωρίς εμπειρία και εκπαίδευση, είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της ΕΕ, που και αυτή η κυβέρνηση υλοποιεί και επεκτείνει».

Στο στόχαστρο του Συνδικάτου μπαίνει και ο Υπουργός Εργασίας Σκουρλέτης, τον οποίο κατηγορεί ότι δηλώνει πως «έλυσε το θέμα των συμβασιούχων την ίδια στιγμή που αυτοί ζουν στην ανασφάλεια και στην αβεβαιότητα».

Τέλος το Συνδικάτο ΟΤΑ δηλώνει πως: «Kαλούμε τη κυβέρνηση να πάρει επιτέλους μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στην καθαριότητα. Δεν πάει άλλο! Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να αποδεχθούμε ως “κανονικότητα” ότι θα πηγαίνουμε για ένα κομμάτι ψωμί για δουλειά, θα κινδυνεύουμε να μη γυρίσουμε στο σπίτι μας, ενώ θα ξέρουμε ότι αύριο θα είμαστε άνεργοι.

Μέσα από τον οργανωμένο αγώνα μας να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μέτρα για την υγιεινή και ασφάλειά μας, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους», αναφέρει το Συνδικάτο Αττικής. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:34