search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:52
MENU CLOSE

Δεύτερη νύχτα αγωνίας στη Ζάκυνθο – Σε απόσταση αναπνοής από το χωριό Μαριές η πυρκαγιά (Live)

27.08.2017 17:24
Δεύτερη νύχτα αγωνίας στη Ζάκυνθο - Σε απόσταση αναπνοής από το χωριό Μαριές η πυρκαγιά (Live) - Media
 
Συνεχίζεται ο εφιάλτης της πυρκαγιάς στη Ζάκυνθο με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα.
 
Η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη με το μέτωπο να κατακαίει έκταση με πεύκα πάνω στο βουνό στο χωριό Μαριές, δίπλα στον οικισμό.
 
Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, έχουν καεί δύο σπίτια έξω από τις παρυφές του χωριού και έχουν προκληθεί ζημιές στις αυλές άλλων. 
 
Νωρίτερα το απόγευμα, πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι είχαν καταφέρει να αναχαιτίσουν το πιο επικίνδυνο μέτωπο προς ανατολικά και να οριοθετήσουν ένα μεγάλο μέρος του, όταν εκδηλώθηκαν τρεις νέες εστίες σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν νέα μέτωπα σε ιδιαίτερα πυκνή υψηλή δασική βλάστηση.

Τα νέα δεδομένα ανάγκασαν τα στελέχη του Σώματος να ενισχύσουν με ακόμη 60 πυροσβέστες και 15 οχήματα από την ηπειρωτική Ελλάδα τις επίγειες δυνάμεις και να δώσουν εντολή να σηκωθεί ο μέγιστος αριθμός διαθέσιμων εναέριων μέσων με το πρώτο φως της ημέρας.

Στο νησί έχει σπεύσει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, το οποίο ερευνά κάθε ενδεχόμενο για τα αίτια που προκάλεσαν αυτόν τον ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό πυρκαγιών.

Μια προσαγωγή

Πληροφορίες αναφέρουν πως ένα άτομο, αλβανικής υπηκοότητας, έχει προσαχθεί. Ο άνδρας επέβαινε σε μοτοσικλέτα και όταν τον σταμάτησαν αστυνομικοί να τον ελέγξουν, παράτησε το όχημά του και επιχείρησε μάταια να τραπεί σε φυγή. Μαζί του ήταν ακόμη ένα άτομο, για γυναίκα κάνουν λόγο μαρτυρίες, η οποία κατάφερει να διαφύγει μέσα από τα χωράφια.

Το ελικόπτερο «έπιασε» τους εμπρηστές
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι γύρω στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής πλήρωμα ελικοπτέρου που πραγματοποιούσε κατάσβεση στις Μαριές εντόπισε δυο ύποπτα άτομα  που κινούνταν στην ορεινή περιοχή Πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις καθώς και πολίτες  της περιοχής έχουν στραφεί χωρίς όμως μέχρις στιγμής να έχουν εντοπιστεί στοιχεία , άτομα ή υλικά στο σημείο που υπέδειξε το ελικόπτερο.
 
Σημειώνεται ότι από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου, στη Ζάκυνθο εκδηλώθηκαν περισσότερες από 82 πυρκαγιές.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:52