search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:01
MENU CLOSE

Η λύση είναι πάντα ελληνική!

13.10.2011 22:14
Η λύση είναι πάντα ελληνική! - Media

Συνήθως καλά νέα για την άσκηση του δημοσιογραφικού «λειτουργήματος» είναι τα κακά. Οι καταστροφές, οι συγκρούσεις, οι αποκαλύψεις συνεπαίρνουν το λαϊκό αίσθημα, που σχεδόν πάντα ταυτίζεται με την απροστάτευτη κορασίδα παρθένα.

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

Συνήθως καλά νέα για την άσκηση του δημοσιογραφικού «λειτουργήματος» είναι τα κακά. Οι καταστροφές, οι συγκρούσεις, οι αποκαλύψεις συνεπαίρνουν το λαϊκό αίσθημα, που σχεδόν πάντα ταυτίζεται με την απροστάτευτη κορασίδα παρθένα. Ωστόσο, όσον αφορά την τρέχουσα ζοφερή μας κατάσταση και το μέλλον μας – δηλαδή το τι θα γίνουμε –, η οικονομική έκθεση του εγκύρου πανεπιστημίου της Κολούμπια δεν αφήνει περιθώρια… απαισιοδοξίας: «Η διάσωση της Ελλάδας θα στοιχίσει λιγότερο από την πτώχευσή της», συμπεραίνει το πόρισμα. Με δυο λόγια ισχυρίζεται η σχετική έκθεση ότι το κόστος μιας ενδεχόμενης ελληνικής πτώχευσης για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα έφτανε στο ποσό – ρεκόρ του 1 τρισ. ευρώ. Και μόνο το άκουσμα του ποσού προκαλεί τρόμο στους τοκογλύφους των τραπεζών· σκεφτείτε να αναγκαστούν να τα μετρήσουν… Αυτή η ζοφερή πραγματικότητα για την Ευρωζώνη είναι για μας χαράς ευαγγέλια. Έτσι, για να ανατρέψουμε υπέρ μας το κλίμα και να τους τη σπάσουμε λίγο, γιατί η αλήθεια είναι ότι μας έχουν ζορίσει… Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας και μια ακόμα έκθεση, η οποία συντάχθηκε από την αρμόδια διεύθυνση οικονομικών υποθέσεων της Κομισιόν, που υπενθυμίζει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, αλλά ταυτόχρονα χτυπά τον κώδωνα του κινδύνου και για το συνολικό ευρωπαϊκό χρέος, που μάλλον έχει ξεπεράσει το 100%, η συνολική λύση που θα δοθεί θα περιλαμβάνει και τα δικά μας…σπασμένα!…

Οπότε ας συνεχίσουμε απτόητοι την προσπάθεια! Εμπρός στον αγώνα με απεργίες, καταλήψεις σχολών, σχολείων, νηπιαγωγείων και υπουργείων, εμπρός για μια Ελλάδα γεμάτη δικαιώματα από σκουπίδια! Εμπρός για τη διατήρηση των δεκαοκτώ μισθών τον χρόνο των μη προνομιούχων εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, των κοινωνικών επιδομάτων των υπαλλήλων της ΕΥΔΑΠ υπέρ των φροντιστηρίων των παιδιών τους, υπέρ των αγωνιστών του υπουργείου Οικονομικών, με τους μισθούς πείνας που φτάνουν μόλις μέχρι τις 5.800 ευρώ τον μήνα, υπέρ των αγωνιστών φαρμακοποιών, δικηγόρων, ιατρών, των ευγενών ταξιτζήδων, φορτηγατζήδων και λοιπών χειμαζόμενων κοινωνικών στρωμάτων που αγωνίζονται στους δρόμους… υπέρ του κοινωνικού συνόλου και της σωτηρίας της πατρίδας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:57