18/02/2020 17:35:44

Τα Νέα: Η κουλτούρα της βαριοπούλας δεν μας αγγίζει

Τα Νέα: Η κουλτούρα της βαριοπούλας δεν μας αγγίζει - Media

 

Στην επίθεση που δέχτηκαν τα παλιά γραφεία του ΔΟΛ στην οδό Μιχαλακοπούλου το απόγευμα της Παρασκευής και στην στάση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται στο κύριο άρθρο της η εφημερία «Τα Νέα».

«Για μια εφημερίδα έρχεται η δύσκολη αλλά ευτυχώς σπάνια στιγμή που αναγκάζεται να γράψει για τον εαυτό της. Μια τέτοια στιγμή είναι και αυτή εδώ. Αναγκαζόμαστε να γράψουμε για εμάς επειδή το κτίριο όπου χτυπούσε η καρδιά των «ΝΕΩΝ» επί 13 χρόνια έγινε στόχος τρομοκρατικής επίθεσης», γράφει η εφημερίδα και συνεχίζει:

«Γράφουμε σήμερα για εμάς προκειμένου να πούμε ότι τον τελευταίο χρόνο δώσαμε μια σκληρή μάχη επιβίωσης, μια μάχη όχι μόνο απέναντι στην οικονομική δυσπραγία αλλά και απέναντι στους μύχιους πόθους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να μας ελέγξει ή ακόμη και να μας κλείσει. Το κάναμε με πάθος, με επαγγελματισμό, αλλά και με αίσθηση του χρέους που είχαμε απέναντι στην ιστορία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.

Αυτό που πολλοί εύχονταν να είναι μια δονκιχωτική ματαιοπονία αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από ένας αγώνας επιβίωσης. Ήταν μια νίκη. Κι αν συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος, τον ίδιο επαγγελματισμό, την ίδια αίσθηση χρέους, δεν είναι επειδή μας δόθηκαν χρήματα - οι αμοιβές μας εξάλλου είναι χαμηλότερες - αλλά επειδή μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε αυτό που μας αρέσει: δημοσιογραφία με άποψη και ρεπορτάζ χωρίς υποβολείς και εγκάθετους».

Το άρθρο καταλήγει: «Η περιπέτεια της τελευταίας περιόδου μάς χαλύβδωσε τόσο ώστε είναι αδύνατον να μας τρομάξουν οι παρακρατικές πρακτικές, η καθεστωτική νοοτροπία, η ωμή βία. Η εξουσία πνίγηκε στον Ρουβίκωνα. Η κουλτούρα της βαριοπούλας δεν μας αγγίζει. Το είχαμε πει τότε και δεν μπορούμε παρά να το επαναλάβουμε τώρα, ζητώντας συγγνώμη από τους αναγνώστες μας γι' αυτή την απαραίτητη στιγμή αυτοαναφορικότητας: είμαστε εδώ».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.