search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:43
MENU CLOSE

Γερμανία: Συμφωνία με την Αίγυπτο για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών

28.08.2017 15:45
Γερμανία: Συμφωνία με την Αίγυπτο για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών - Media

 

Η κυβέρνηση της Γερμανίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι κατέληξε σε συμφωνία με την Αίγυπτο για την ανάσχεση των ροών μεταναστών από την αραβική χώρα, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας του Βερολίνου να μειώσει τα κύματα προσφύγων και μεταναστών που υποδέχεται, ζήτημα που προκαλεί εντάσεις στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό.

Η άφιξη ενός εκατομμυρίου και πλέον μεταναστών και προσφύγων μέσα στα τελευταία δύο χρόνια, κυρίως πολιτών της Συρίας και του Ιράκ, άνοιξε κι ανέδειξε βαθιά ρήγματα στο συντηρητικό κόμμα Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) του οποίου ηγείται η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και συνεχίζει να κυριαρχεί στην εκστρατεία ενόψει των ομοσπονδιακών βουλευτικών εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου.

Η Μέρκελ και η Ευρωπαϊκή Ένωση συνήψαν μια συμφωνία για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης με την Τουρκία προκειμένου να ανασχεθεί η ροή προσφύγων και μεταναστών από τη Μέση Ανατολή κι ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου, ο Στέφεν Ζάιμπερτ, τόνισε ότι η συμφωνία με την Αίγυπτο έχει στόχο να «καταπολεμηθεί η παράνομη μετανάστευση και η παράνομη εμπορία ανθρώπων».

«Βάσει αυτής της συμφωνίας, προβλέπονται διάφορα μέτρα πολιτικής και οικονομικής υποστήριξης, ώστε να μπορέσουν να επιτευχθούν καλύτερο κλίμα και καλύτερο βιοτικό επίπεδο για τους πρόσφυγες στην Αίγυπτο», ανέφερε ο Ζάιμπερτ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων νωρίτερα. «Μαζί, θα συστήσουμε ένα κέντρο για την απασχόληση, τη μετανάστευση και την επανένταξη», πρόσθεσε ο ίδιος. Το κέντρο αυτό θα βρίσκεται στην Αίγυπτο, χώρα διέλευσης για τους μετανάστες που θέλουν να φθάσουν στην Ευρώπη.

Την ίδια ώρα στο Παρίσι, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν φιλοξενεί μια σύνοδο κορυφής τεσσάρων κρατών της Ευρώπης—συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας—και τριών κρατών της Αφρικής για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης. Η Λιβύη, το Τσαντ κι ο Νίγηρας είναι όλες χώρες διέλευσης για τους μετανάστες που θέλουν να φθάσουν στην Ευρώπη.

Σε μια συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε το Σαββατοκύριακο, η Μέρκελ επέμεινε ότι δεν μετανιώνει για την απόφαση που είχε πάρει το 2015 να ανοίξει τα σύνορά της Γερμανίας και να υποδεχθεί εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, ενώ συμπλήρωσε ότι δεν θα την εμποδίσουν να συνεχίσει την προεκλογική της εκστρατεία διάφοροι εγκάθετοι.

Αναφερόταν στις αποδοκιμασίες εναντίον της σε μια πρόσφατη συγκέντρωση από οπαδούς του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) λόγω της στάσης της κατά την έναρξη της κρίσης των προσφύγων και των μεταναστών.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:43