search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:07
MENU CLOSE

Απερίγραπτη φρίκη: Συνελήφθησαν πέντε άτομα για κανιβαλισμό και δολοφονίες

28.08.2017 16:17
Θρίλερ στη Γερμανία: Ένα πτώμα με σημάδια κανιβαλισμού, ένας φόνος με σεξουαλικά κίνητρα και ένα μυστήριο - Media
 
Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται οι άνδρες των διωκτικών αρχών μπροστά στις αποκαλύψεις για κύκλωμα κανιβαλισμού και απεχθών ανθρωποκτονιών, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.
 
Πέντε άνδρες που κατηγορούνται για κανιβαλισμό οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον δικαστηρίου σε μια κωμόπολη της ανατολικής Νότιας Αφρικής που έχει σοκαριστεί από την υπόθεση αυτή. Δεκάδες κάτοικοι της περιοχής οργάνωσαν διαδήλωση έξω από το δικαστήριο, σύμφωνα με την αστυνομία.
 
Οι ύποπτοι κατάγονται από το Έσκουρτ, στην επαρχία Κουαζούλου-Νατάλ. Συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα, όταν ο ένας από αυτούς παραδόθηκε στις αρχές και ομολόγησε ότι “κουράστηκε να τρώει ανθρώπινο κρέας“. Οι αποκαλύψεις του οδήγησαν στη σύλληψη των άλλων τεσσάρων.
 
Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι σήμερα οδηγήθηκαν στο δικαστήριο όπου θα εξεταζόταν το αίτημά τους να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Αποφάσισαν όμως τελικά να αποσύρουν το αίτημα.
Όλοι τους είναι ηλικίας περίπου 30 χρονών και κατηγορούνται για ανθρωποκτονία, συνωμοσία για τη διάπραξη φόνου και αποδοχή ανθρωπίνων μελών.
 
Η υπόθεση που σόκαρε την κοινή γνώμη προκάλεσε και μια έντονη δημόσια συζήτηση για τη μαγεία και την παραδοσιακή ιατρική στις αγροτικές κοινότητες της Νότιας Αφρικής, αφού ο ένας από τους υπόπτους δηλώνει “μάγος”.
 
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας που ομολόγησε εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα του Έσκουρτ στις 18 Αυγούστου και παρέδωσε έναν σάκο που περιείχε ένα ανθρώπινο πόδι και ένα χέρι. Παραδέχτηκε ότι έχει φάει ανθρώπινο κρέας και υπέδειξε στους αστυνομικούς ένα σπίτι όπου βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα.
 
“Σε αυτό το στάδιο, αγνοούμε σε ποιους ανήκαν. Περιμένουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA”, είπε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας. “Διεξάγουμε επίσης έρευνες για να καταλάβουμε για πόσο καιρό γινόταν αυτό και πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν”, πρόσθεσε.
 
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία σχετίζει την υπόθεση με τη δολοφονία τουλάχιστον μιας γυναίκας από την ίδια περιοχή. Κάτοικοι άφηναν επίσης να εννοηθεί ότι οι δράστες μπορεί να ξέθαβαν πτώματα από το κοιμητήριο.
 
Στη Νότια Αφρική δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να τιμωρεί ευθέως τον κανιβαλισμό, όμως ο ακρωτηριασμός και η αποδοχή ανθρωπίνων μελών θεωρούνται ποινικά αδικήματα.
 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:07