search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:50
MENU CLOSE

Στο εργοστάσιο «Παπαστράτος» ο Αλέξης Τσίπρας (Photos + Video)

29.08.2017 11:41
Στο εργοστάσιο «Παπαστράτος» ο Αλέξης Τσίπρας (Photos + Video) - Media

 

Στο εργοστάσιο της βιομηχανίας «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» στον Ασπρόπυργο Αττικής παρευρέθη, την Τρίτη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός συνοδευόταν από την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο τους οποίους υποδέχθηκε ο πρόεδρος της εταιρείας, κ. Χρήστος Χαρπαντίδης.

Αφού η διοίκηση της εταιρίας τον ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, ο πρωθυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ηλεκτρονικό τσιγάρο Iqos, του οποίου η επένδυση θα ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια.

«Το πρώτο εξάμηνο του 2017 είχαμε πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ άμεσες ξένες επενδύσεις και το δίμηνο Ιουνίου- Ιουλίου είχαμε τριπλασιασμό, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ενώ αναφέρθηκε στις θετικές προοπτικές που δημιουργούνται μετά  την ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης και της δοκιμαστικής εξόδου στις αγορές. «Η Ελλάδα γίνεται και πάλι ένας ελκυστικός τόπος για επενδύσεις» επισήμανε, ενώ αναφορικά με την ανεργία ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτή μειώνεται συνεχώς και ότι υπάρχει, μάλιστα, η προοπρική να πέσει και κάτω από το φράγμα των 20% μέσα στο 2018.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι εξασφαλίζεται η δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς συνθήκες, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση εστιάζει στη δημιουργία ενός υγιούς περιβάλλοντος εργασιακών σχέσεων και επιχειρηματικότητας:

«Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με μία προοπτική επισφαλούς εργασίας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με μια προοπτική ανεργίας στα επίπεδα που βρέθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, δεν μπορεί και δεν πρέπει και δεν θα συμβιβαστούμε με μια προοπτική μιζέριας, που θέλει τον εργαζόμενο επισφαλώς διαρκώς εργαζόμενο, αλλά και τον επιχειρηματία να μην έχει μια υγιή σχέση με τον εργαζόμενο και με την Πολιτεία, αλλά να προσπαθεί να αυξήσει την κερδοσκοπία του με κινήσεις και ελιγμούς κάτω από το τραπέζι».

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε, μάλιστα, την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους και να ενημερωθεί για το εργασιακό κλίμα της Παπαστράτος. «Για εμένα μια καλή εταιρία δεν είναι μόνο αυτή που κερδίζει αλλά και αυτή που κρατάει καλή ποιότητα εργασιακών σχέσεων», είπε ο Πρωθυπουργός ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις εργασιακές σχέσεις που έχουν διαμορφωθεί στην εταιρεία χαρακτηρίζοντας την» μοντέλο» για όσα θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση στα εργασιακά, ενώ δεν παρέλειψε να βγάλει και τις «απαραίτητες» selfies.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:50