search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:15
MENU CLOSE

«Βόμβα» Μακρόν κατά Μαδούρο: «Δικτατορία» το καθεστώς στην Βενεζουέλα

29.08.2017 17:22
Αυτό είναι το πρόγραμμα Μακρόν στην Αθήνα - «Κομβική» η ομιλία στην Πνύκα - Media
 
Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Βενεζουέλα, δηλώνοντας ότι μια «δικτατορία» προσπαθεί να επιβιώσει, σε μια από τις πλέον έντονες καταδίκες της κυβέρνησης του προέδρου Νικολάς Μαδούρο από έναν ευρωπαίο ηγέτη.
 
«Μια δικτατορία προσπαθεί να επιβιώσει με ένα πρωτοφανές ανθρώπινο κόστος, αν και οι πόροι της χώρας παραμένουν σημαντικοί», τόνισε ο γάλλος πρόεδρος κατά την πρώτη μεγάλη ομιλία του για θέματα εξωτερικής πολιτικής, που εκφώνησε σήμερα στο Παρίσι ενώπιον των πρεσβευτών της Γαλλίας.
 
Την Παρασκευή ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την επιβολή νέων οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Βενεζουέλας, μεταξύ των οποίων και την απαγόρευση αγοράς νέων ομολόγων που εκδίδει η κυβέρνηση ή η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA.
 
Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουν προχωρήσει μέχρι στιγμής στην επιβολή κυρώσεων σε βάρος της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, ωστόσο δεν αναγνωρίζουν τη Συντακτική Συνέλευση που εξελέγη στη χώρα.
 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:12