search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:14
MENU CLOSE

Ο Μακρόν επαινεί το Λουξεμβούργο και ζητά την εναρμόνιση των φορολογικών συστημάτων της ΕΕ

30.08.2017 07:03
Αυτό είναι το πρόγραμμα Μακρόν στην Αθήνα - «Κομβική» η ομιλία στην Πνύκα - Media

 

«Είναι απαραίτητο να εναρμονίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση τα φορολογικά συστήματα και να καθορίσει από κοινού τους φορολογικούς συντελεστές. Η εναρμόνιση της φορολογίας θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα για την ενδεχόμενη εμβάθυνση της ΕΕ από μια ομάδα χωρών μελών. Η Ευρώπη δεν μπορεί να λειτουργήσει με μεγάλες διαφορές στη φορολογία», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετά τη συνάντησή του με τους πρωθυπουργούς του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ και του Βελγίου Σαρλ Μισέλ χθες στο Λουξεμβούργο.

Ο πρόεδρος Μακρόν επαίνεσε «το Μεγάλο Δουκάτο το οποίο αν και είχε χαρακτηριστεί ‘φορολογικός παράδεισος’, έκανε πάρα πολλά υπό την ηγεσία του Ξαβιέ Μπετέλ ώστε να ανταποκριθεί στους κανόνες της διαφάνειας και της συνεργασίας».

Επίσης ο Ξαβιέ Μπετέλ τόνισε ότι το Λουξεμβούργο δεν βρίσκεται πλέον σε καμιά περίπτωση στη μαύρη λίστα των φορολογικών παραδείσων.

 

Πηγή: ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:13