search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:44
MENU CLOSE

Χάρβεϊ: Τρομακτικές οι εκτιμήσεις για τις ζημιές – Εξασθενεί η τροπική καταιγίδα

30.08.2017 14:36
Χάρβεϊ: Τρομακτικές οι εκτιμήσεις για τις ζημιές – Εξασθενεί η τροπική καταιγίδα - Media

 

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το πόσα σπίτια έχουν πληγεί από τις πλημμύρες στο Χιούστον εξαιτίας της τροπικής καταιγίδας Χάρβεϊ κάνουν λόγο για 30.000 έως 40.000 κτίρια, ανακοίνωσε την Τετάρτη ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κομητείας Χάρις, στην οποία υπάγεται η πόλη.

“Μπορεί να είναι περισσότερα, δεν θα ξέρουμε μετά βεβαιότητας μέχρι να φτάσουμε σ’ αυτές τις συνοικίες” είπε ο δικαστής Εντ Έμετ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Μολονότι πολλά σπίτια δεν είναι πλέον δυνατόν να επισκευαστούν, ο Έμετ είπε ότι έχουν γίνει σημαντικές δωρεές και ότι οι εθελοντές βοηθούν όσο περισσότερο μπορούν.

“Μας περιμένουν ορισμένοι πολύ δύσκολοι μήνες, ίσως και χρόνια”, πρόσθεσε. Σημείωσε επίσης ότι τα μέσα ενημέρωσης έχουν δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην κομητεία Χάρις και ιδίως το Χιούστον, επειδή πρόκειται για μια μεγάλη πόλη, όμως και άλλες κομητείες και μικρότερες πόλεις στο Τέξας έχουν πληγεί εξίσου.

Η στάθμη του νερού σταμάτησε να ανεβαίνει, γεγονός που σημαίνει ότι μειώνεται ο κίνδυνος νέων πλημμυρών. Κοντά στα δύο φράγματα του Χιούστον υπολογίζεται ότι έχουν κατακλυστεί από τα νερά 4.000 σπίτια.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:44