search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:37
MENU CLOSE

Σύγκρουση κυβέρνησης-ΝΔ για τις επενδύσεις: Ο Μητσοτάκης καλεί τους φορείς «Πειραιώς 62» – Βαριές κατηγορίες από το υπ. Οικονομίας

30.08.2017 15:28
Σύγκρουση κυβέρνησης-ΝΔ για τις επενδύσεις: Ο Μητσοτάκης καλεί τους φορείς «Πειραιώς 62» - Βαριές κατηγορίες από το υπ. Οικονομίας - Media
 
Σε «πεδίο μάχης» μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης μετατρέπεται το ζήτημα των επενδύσεων στη χώρα, οι οποίες αποτελούν μείζονα παράγοντα για την ανάπτυξη της οικονομίας και την έξοδο από την κρίση.
 
«Πειραιώς 62, η… διεύθυνση για να γίνουν επενδύσεις
Την αρχή έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕ και ΣΕΤΕ) τους είπε χαρακτηριστικά ότι «Αν θέλετε να γίνουν επενδύσεις, ήρθατε στη σωστή διεύθυνση. Δεν είναι το Μέγαρο Μαξίμου. Είναι εδώ, Πειραιώς 62».
 
Ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα τις νέες δουλειές. «Πιστεύουμε», είπε, «ότι η ανάπτυξη και οι δουλειές θα έρθουν μέσα από τον ιδιωτικό τομέα και τις ιδιωτικές επενδύσεις». Τόνισε παράλληλα ότι οι νέες δουλειές δεν μπορεί να είναι με μισθούς των 360 ευρώ και την ελαστική απασχόληση που έχει επιβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά «με μισθούς αντίστοιχους της ποιότητας του εργατικού δυναμικού».
 
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στο όραμά του, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό που με απασχολεί είναι πώς θα δώσουμε δουλειές και ελπίδα στα παιδιά που γεννήθηκαν τον 21ο αιώνα. Και όχι πώς θα διχάζουμε διαρκώς τους Έλληνες, ανοίγοντας τα τραύματα του 20ού αιώνα».
 
Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να προσελκύσει επενδύσεις και να επιστρέψει σε βιώσιμο κύκλο ανάπτυξης. 
 
Υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι απαιτείται μείωσε του φορολογικού κόστους και του κόστους εισφορών που επιβαρύνει την εργασία, η βαθιά μετάλλαξη του κράτους, η ριζική μεταρρύθμιση μηχανισμών διοίκησης, που αφορούν στην απονομή της Δικαιοσύνης και στην επίλυση διαφορών, η βελτίωση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος, η αξιοποίηση του Αναπτυξιακού Νόμου, η επιθετική προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και η βελτίωση της στόχευσης και της αποτελεσματικότητας των φορολογικών ελέγχων.
 
Υπ. Οικονομίας: Ο Μητσοτάκης κάλεσε τους επενδυτές να σταματήσουν να επενδύουν στην Ελλάδα
Με αυστηρό τρόπο απάντησε στον κ. Μητσοτάκη το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, το οποίο σε ανακοίνωσή του επισήμανε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «μλώντας προς τους κοινωνικούς εταίρους, ουσιαστικά προέτρεψε τους επενδυτές να σταματήσουν να επενδύουν στην Ελλάδα και απλά, να καταθέτουν επενδυτικά σχέδια προς την αξιωματική αντιπολίτευση. Κι αυτό μάλιστα σε μια περίοδο που όλοι οι δείκτες δείχνουν την ταχεία ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Η προτροπή του προέδρου της ΝΔ έχει διπλό στόχο: α) την αποτροπή νέων επενδύσεων που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας και β) την επιστροφή στο ασταθές οικονομικό κλίμα της περιόδου όπου το κόμμα του κυβερνούσε».
 
Το υπουργείο επισήμανε ότι «το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης μετακόμισε από τη Συγγρού στην Πειραιώς 62 δεν παραγράφει την αποεπένδυση που σημειώθηκε στα χρόνια των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, την απώλεια του 25% του ΑΕΠ, την εκτίναξη της ανεργίας στο 27% και την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας σε βάρος των εργαζομένων».
 
Υπογράμμισε, δε, ότι «παρά τις πιέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης να περιοριστεί η εισροή επενδύσεων στην ελληνική οικονομία, το πρώτο τρίμηνο του 2017 σημειώθηκε αύξηση 11,2% των επενδύσεων παγίου κεφαλαίου της τελευταίας δεκαετίας. Επίσης, το πρώτο πεντάμηνο σημειώθηκε η μεγαλύτερη εισροή ξένων άμεσων επενδύσεων της τελευταίας δεκαετίας, δηλαδή 1,6 δις ευρώ. Παράλληλα, παρουσιάστηκε κατά 6% ετήσια αύξηση βιομηχανικής παραγωγής – η μεγαλύτερη από το 2000 μέχρι σήμερα. Με άλλα λόγια, η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία των εγχώριων και ξένων επενδυτών έχει επιστρέψει. Η Ελλάδα αφήνει πίσω οριστικά την οικονομική κρίση και παρά τις προσπάθειες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εισέρχεται στην περίοδο της βιώσιμης, διαρκούς και δίκαιης ανάπτυξης».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:37