search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:17
MENU CLOSE

Κάθε μήνας και χαράτσια

16.10.2011 16:30
Κάθε μήνας και χαράτσια - Media

Σε μηνιαία βάση θα πέφτουν πλέον τα νέα χαράτσια. Πριν προλάβουμε να αποπληρώσουμε τα φετινά, πρέπει:

Σε μηνιαία βάση θα πέφτουν πλέον τα νέα χαράτσια. Πριν προλάβουμε να αποπληρώσουμε τα φετινά, πρέπει:

♦ Από τον Μάιο να αρχίσουμε να αποπληρώνουμε το χα­ράτσι της ΔΕΗ σε τέσσερις διμηνιαίες δόσεις.

♦ Από τον Ιούλιο να μπούμε στη διαδικασία εξόφλησης του εκκαθαριστικού, στο οποίο θα αποτυπωθούν τα μέτρα που αποκαλύφθηκαν τα ξημερώματα της Παρα­σκευής.

♦ Μέσα στο φθινόπωρο να αποπληρώσουμε και το πολυεκκαθαριστικό.

Με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, όλα τα φυσικά πρόσωπα (μισθωτοί, συνταξιούχοι και ελεύ­θεροι επαγγελματίες) καλούνται να σηκώσουν τριπλό βάρος.

1 Από την 1η Ιανουαρίου 2012 όλοι οι μισθοί θα υπο­στούν «κούρεμα». Το κούρεμα αυτό οφείλεται στην εφορία και είναι πρόσθετο σε αυτό που ενδεχομένως γίνεται στον μισθό ή στη σύνταξη (οι δημόσιοι υπάλλη­λοι φορτώνονται το νέο μισθολόγιο, οι συνταξιούχοι τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι τις περικοπές από τις ατομικές και τις επιχειρησιακές συμβάσεις). Ο μισθός εργαζόμενου με δύο παιδιά θα μειωθεί έως και 30 ευρώ επιπλέον μόνο εξαιτίας της αλλαγής της φορολογικής κλίμακας.

2 Η νέα κλίμακα που παρουσιάστηκε θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2011. Κανονικά για τους μι­σθωτούς και τους συνταξιούχους ο φόρος εισοδήματος παρακρατείται από τον μισθό ή τη σύνταξη. Αυτό δεν θα συμβεί φέτος. Έτσι, με το εκκαθαριστικό του 2012 θα έρθει στο φως άλλο ένα πολύ μεγάλο χαράτσι: για παράδειγμα, όλα τα φυσικά πρόσωπα με δύο παιδιά θα πληρώσουν έως και 420 ευρώ επιπλέον φόρο λόγω των αλλαγών στα κλιμάκια αλλά και της μείωσης του αφορο­λογήτου.

3 Στο εκκαθαριστικό του 2012 θα φανούν και οι συνέπειες από την κατάργηση των φορολογικών απαλλαγών. Ψαλίδι έχει μπει σε όλες τις εκπτώσεις: νοσοκομειακής περίθαλψης, ασφαλιστικών εισφορών, τόκων στεγαστικού δανείου, ενοικίου κύριας κατοικίας, φροντιστηρίων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:17