search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:12
MENU CLOSE

Τεράστιο τραπεζικό σκάνδαλο: Εντοπίστηκαν 3,5 εκατομμύρια ψεύτικοι λογαριασμοί στην Wells Fargo

31.08.2017 13:27
Τεράστιο τραπεζικό σκάνδαλο: Εντοπίστηκαν 3,5 εκατομμύρια ψεύτικοι λογαριασμοί στην Wells Fargo - Media

 

Σε σκάνδαλο πρώτου μεγέθους μετατρέπεται η «φάμπρικα» που είχαν δημιουργήσει υπάλληλοι του αμερικανικού τραπεζικού γίγαντα Wells Fargo, οι οποίοι δημιουργούσαν ψεύτικους λογαριασμούς για πελάτες της τράπεζας χωρίς οι ίδιοι οι πελάτες να το γνωρίζουν.

Η αποκάλυψη της σκανδαλώδους αυτής πρακτικής έγινε το Σεπτέμβριο του 2016, ωστόσο, ο αρχικός υπολογισμός για 2,1 εκατομμύρια ψεύτικους λογαριασμούς αποδείχθηκε εξαιρετικά αισιόδοξος, καθώς η τράπεζα ανακοίνωσε ότι το μέγεθος του σκανδάλου φθάνει σήμερα τα 3,5 εκατομμύρια ψεύτικων λογαριασμών.

Οι υπάλληλοι προχωρούσαν στο άνοιγμα ψεύτικων ή μη εγκεκριμένων από τους πελάτες λογαριασμών, αλλά και σε πληρωμές μέσω διαδικτύου, πάλι χωρίς τη γνώση και έγκριση των πελατών, προκειμένου να εξυπηρτήσουν την πολιτική της τράπεζας που τους πίεζε για πωλήσεις όσο το δυνατόν περισσοτέρων προϊόντων.

Η αποκάλυψη του σκανδάλου το 2016 κόστισε στην Wells Fargo πρόστιμο 185 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ήδη υπήρξε και εξωδικαστικός συμβιβασμός με την τράπεζα να πληρώνει 142 εκατομύρια σε αποζημιώσεις πελατών.

Μετά την αποκάλυψη ότι το σκάνδαλο είναι μεγαλύτερο απ’ όσο είχε αρχικά προβλεφθεί, η Wells Fargo ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει επιπλέον 2,8 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις για τους ψεύτικους λογαριασμούς και άλλες 910.000 δολάρια σε πελάτες που είχαν χρεωθεί χωρίς να το γνωρίζουν με διαδικτυακές πληρωμές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:11