search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 04:54
MENU CLOSE

Συνεχίζονται οι φονικές πλημμύρες σε Πακιστάν-Ινδία (Photo)

31.08.2017 15:21
Συνεχίζονται οι φονικές πλημμύρες σε Πακιστάν-Ινδία (Photo) - Media

 

Μπορεί η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ η οποία πλήττει τις ΗΠΑ να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ, αλλά αντίστοιχες τραγωδίες συμβαίνουν την ίδια στιγμή και στην Ασία, με το Πακιστάν και την Ινδία να θρηνούν δεκάδες νεκρούς από τα βίαια καιρικά φαινόμενα.

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των πλημμυρών στη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν, το Καράτσι, όπου σφοδρές βροχοπτώσεις που έφερε ο μουσώνας εκδηλώθηκαν στη μητροπολιτική περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.
 
Οι θάνατοι προστίθενται στον ήδη βαρύ απολογισμό της περιόδου των μουσώνων στην περιοχή: στο Πακιστάν, την Ινδία, το Μπανγκλαντές και το Νεπάλ, οι νεκροί έχουν πλέον ξεπεράσει τους 1.200. Οι πλημμύρες στο Καράτσι σημειώθηκαν μία ημέρα έπειτα από εκείνες στο οικονομικό κέντρο της Ινδίας, το Μουμπάι, το οποίο θρηνεί 14 νεκρούς.
Ο στρατός του Πακιστάν διανέμει βοήθεια στη μεγαλούπολη, όπου πολλές κομβικές οδικές αρτηρίες πλημμύρισαν, αυτοκίνητα εγκαταλείφθηκαν από τους οδηγούς τους και εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να φύγουν εσπευσμένα από τα σπίτια τους.
 
Το ιδιωτικό Edhi Foundation, το οποίο διαθέτει ιατρικά κέντρα και ασθενοφόρα, γνωστοποίησε ότι έχει επιβεβαιώσει πως 13 άνθρωποι είναι νεκροί και 350-400 σπίτια έχουν πλημμυρίσει σε περιοχές γύρω από έναν ποταμό που περνάει μέσα από το Καράτσι.
 
Η αυτοδιοίκηση στην πακιστανική μεγαλούπολη ζήτησε τη βοήθεια του στρατού, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής αντλιών νερού, μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις, ανέφερε το επιτελείο. Οι χώρες της περιοχής πλήττονται συχνά από πλημμύρες την περίοδο των μουσώνων, από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο, όμως διεθνείς οργανώσεις αρωγής επισημαίνουν ότι η κατάσταση είναι χειρότερη από το συνηθισμένο φέτος.
 
Κατέρρεευσε κτίριο στο Μουμπάι
Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση ενός κτιρίου στη Μουμπάι (Βομβάη) της Ινδίας, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της ινδικής μεγαλούπολης. Το τετραώροφο κτίριο, που βρισκόταν σε μια πυκνοκατοικημένη ζώνη, στο Μπεντί Μπαζάαρ, κατέρρευσε γύρω στις 8.40 το πρωί, τοπική ώρα.
 
Αργά το απόγευμα, οι διασώστες έσκαβαν ακόμη στα συντρίμμια για να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες. Οι αρχές εκτιμούν ότι περίπου 40 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο κτίριο τη στιγμή του δυστυχήματος. «Δεκαοκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν. Άλλοι δώδεκα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία» είπε ο Βιτζάι Χαμπάλ-Πατίλ, ένας εκπρόσωπος του δήμου.
Κάτοικοι της συνοικίας, μιας από τις παλαιότερες της πόλης, προσπαθούσαν να βοηθήσουν τους διασώστες. «Ακούστηκε ένας τεράστιος θόρυβος και όλοι μας τρέξαμε» είπε ο Νασίμ Μογκράντια, το σπίτι του οποίου βρίσκεται δυο δρόμους πιο πέρα.
 
Όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχους, το κτίριο που κατέρρευσε ήταν ηλικίας σχεδόν 120 ετών και επρόκειτο να κατεδαφιστεί στο πλαίσιο ενός μεγάλου σχεδίου αστικής ανάπλασης της συνοικίας Μπεντί Μπαζάαρ. «Τα περισσότερα κτίρια του Μπεντί Μπαζάαρ είναι παλιά και σε κακή κατάσταση. Ζούμε μέσα στον φόβο ότι θα καταρρεύσουν όταν έρθει ο μουσώνας» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο 63χρονος Μοχάμεντ Σαΐχ, ένας άλλος κάτοικος της περιοχής.
 
Το 2013 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε μια πολυκατοικία σε μια άλλη συνοικία της πόλης, σε μια από τις χειρότερες τραγωδίες αυτού του είδους στη Μουμπάι.
 
(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15