search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:38
MENU CLOSE

Νέα βόμβα από τα Wikileaks: Πώς η CIA κρύβεται στα Windows και σας παρακολουθεί

31.08.2017 16:52
Νέα βόμβα από τα Wikileaks: Πώς η CIA κρύβεται στα Windows και σας παρακολουθεί - Media

 

Έγγραφα της CIA που διέρρευσαν στο WikiLeaks δείχνουν πώς η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ έχει δημιουργήσει ένα εμφύτευμα για να κρυπτογραφεί και να κάνει μη ανιχνεύσιμο κακόβουλο λογισμικό σε υπολογιστές ή συστήματα με Windows. Η CIA αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητά τους.

Το εμφύτευμα είναι αποτέλεσμα του πρότζεκτ Angelfire και επιτρέπει τη δημιουργία μη ανιχνεύσιμων βιβλιοθηκών.

Το «Angelfire» αποτελείται από πέντε στοιχεία: το «Solartime», το «Wolfcreek», το «Keystone», το «BadMFS» και το «σύστημα Windows Transitory File», σύμφωνα με το WikiLeaks.

Το «Solartime» τροποποιεί την διαδικασία εκκίνησης των Windows XP ή των Windows 7, όταν είναι εγκατεστημένα, επιτρέποντας τη φόρτωση και εκτέλεση του εμφυτεύματος Wolfcreek. Το Wolfcreek μπορεί στη συνέχεια να φορτώσει και να εκτελέσει το «Angelfire».

Παλαιότερα ήταν γνωστό ως «MagicWand», το «Keystone» φορτώνει κακόβουλες εφαρμογές χρηστών, οι οποίες δεν επηρεάζουν το σύστημα αρχείων, αφήνοντας «πολύ λίγες εγκληματολογικές ενδείξεις ότι η διαδικασία έχει ποτέ γίνει», σύμφωνα με το WikiLeaks.

Το «BadMFS» περιγράφεται ως βιβλιοθήκη που αποθηκεύει όλους τους οδηγούς και τα εμφυτεύματα που μπορεί να ενεργοποιήσει το Wolfcreek. Σε κάποιες εκδόσεις μπορεί να ανιχνευθεί, αλλά σε γενικές γραμμές είναι κρυπτογραφημένο και εξαιρετικά περίπλοκο, καθιστώντας το μη ανιχνεύσιμο μέσω σάρωσης για ανίχνευση κακόβουλου λογισμικού.

Το Windows Transitory File System χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση του AngelFire, σύμφωνα με την έκδοση των Windows, επιτρέποντας την προσθήκη ή την αφαίρεση αρχείων από αυτό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:37