search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:32
MENU CLOSE

Φάτε μάτια ψάρια;

14.10.2011 15:22
oldphotos131852792530.jpg

Το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτο Θεάτρου επιμένει να υπάρχει. Παρά τις ανυπέρβλητες οικονομικές δυσκολίες και την απαξίωση από την Πολιτεία.

Το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτο Θεάτρου επιμένει να υπάρχει. Παρά τις ανυπέρβλητες οικονομικές δυσκολίες και την απαξίωση από την Πολιτεία. Η πλατφόρμα «Σύστημα Αθήνα» του ΔΙΘ, που έκλεισε 4 χρόνια ζωής, άλλοτε με καλά και άλλοτε με μέτρια αποτελέσματα, έχει ως στόχο την προώθηση του ελληνικού θεάτρου και χορού στο εξωτερικό. Αφού, λοιπόν, είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει φέτος να πραγματοποιήσει τις δράσεις του, οργάνωσε ημερίδα στο Μουσείο της Ακρόπολης για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που φέρνει η έξοδος ενός σχήματος στο εξωτερικό. Φάτε μάτια ψάρια; Όχι ακριβώς. Είτε υπάρχουν χρήματα είτε όχι, πρέπει να γνωρίζουμε τι υπάρχει εκεί έξω και ποιες ευκαιρίες προσφέρουν τα ευρωπαϊκά επαγγελματικά δίκτυα, οι ενώσεις, τα φεστιβάλ και τα προγράμματα χρηματοδότησης της Ε.Ε. Χρήσιμη η προσπάθεια του ΔΙΘ. Αναρωτιόμαστε μόνο γιατί δεν γίνεται με οργανωμένο και προβεβλημένο τρόπο από το ΥΠΠΟΤ. Ειδικά τώρα που δεν υπάρχει ούτε σεντ για τις τέχνες. A.A

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:27