17/10/2019 02:47:30

Ο Κιμ τρομάζει τη Γαλλία: Χρειάζεται μόνο «μήνες» για να αποκτήσει πύραυλο που θα μπορεί να χτυπήσει την Ευρώπη

Ο Κιμ τρομάζει τη Γαλλία: Χρειάζεται μόνο «μήνες» για να αποκτήσει πύραυλο που θα μπορεί να χτυπήσει την Ευρώπη - Media

 

Την έντονη ανησυχία της Γαλλίας προκαλούν οι συνεχιζόμενες πυραυλικές δοκιμές του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Υβ λε Ντριάν προειδοποίησε τους Ευρωπαίους ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν απέχει μόνο μήνες από την ώρα που θα αποκτήσει πύραυλο ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να χτυπήσει στόχους στη «γηραιά ήπειρο».

Ο λε Ντριάν σημείωσε χατακτηριστικά ότι «η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβάρή. [...] Βλέπουμε ότι η Βόρεια Κορέα έχει στόχο να κατασκευάσει άμεσα πυραύλους που θα μπορούν να μεταφέρουν πυρνηνικά όπλα. Σε λίγους μήνες ο στόχος αυτός θα έχει υλοποιηθεί. Εκείνη τη στιγμή, όταν η Βόρεια Κορέα θα έχει τα μέσα να χτυπήσει τις ΗΠΑ ή την Ευρώπη [...] η κατάσταση θα γίνει εκρηκτική».

Ο λε Ντριάν, ο οποίος συναντήθηκε με τον Κινέζο ομόλογό του και κάλεσε το Πεκίνο να εφαρμόσει τις νέες κυρώσεις που επέβαλλαν τα Ηνωμένα Έθνη στην Πιονγκγιάνγκ τόνισε ότι «πρέπει η Βόρεια Κορέα να βρει το δρόμο για διαπραγματεύσεις. Πρέπει να είναι ενεργή σε διπλωματικό επίπεδο».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.