search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:41
MENU CLOSE

Η μεγάλη αποκάλυψη για τα «Κόκκινα Φανάρια» – Πού γυρίστηκαν, τι έγινε στην πρεμιέρα (Photos)

01.09.2017 15:27
Η μεγάλη αποκάλυψη για τα «Κόκκινα Φανάρια» - Πού γυρίστηκαν, τι έγινε στην πρεμιέρα (Photos) - Media

 

Η ταινία «Τα Κόκκινα Φανάρια» του Βασίλη Γεωργιάδη αποτελεί ένα από τα «διαμάντια» του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου.

Γυρισμένη το 1963, με ένα καστ γεμάτο αστέρια, η ταινία ήταν υποψήφια και για Όσκαρ Ξένης Ταινίας το 1964, οπότε και έχασε το βραβείο από το «Χθες, Σήμερα, Αύριο» του Βιτόριο ντε Σίκα με την εκρηκτική Σοφία Λόρεν.

Η Ελένη Ανουσάκη, μιλώντας στο περιοδικό Down Town, στο πλαίσιο του αφιερώματος στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, αναφέρθηκε στα «Κόκκινα Φανάρια», όπου μίλησε για τα γυρίσματα, αλλά και την πρεμιέρα. 
 
Μάλιστα, η ηθοποιός αποκάλυψε πως κανένα γύρισμα της ταινίας δεν είχε γίνει στην Τρούμπα.
 
«Στα γυρίσματα υπήρχαν καταπληκτικές συνθήκες. Γυρίζαμε από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις έξι το απόγευμα. Οι ηθοποιοί που είχαν θέατρο μετά έφευγαν λίγο νωρίτερα.
 
Κάναμε όλα τα γυρίσματα στο στούντιο Άλφα. Ούτε ένα γύρισμα δεν έγινε στην Τρούμπα. Δεν θέλαμε να δείξουμε τη χυδαιότητα της εποχής και της συναλλαγής.
 
Σε ότι αφορά τις σκηνές που κάποιοι χαρακτήρισαν τολμηρές στα “Κόκκινα Φανάρια”, να πω ότι δεν ήταν καθόλου τολμηρές. Άλλο η πρόκληση και άλλο η τόλμη.
 
Μάλιστα, η σκηνή με την πετσέτα που δείχνω το στήθος μου ήταν συμπτωματική. Έπεσε ουσιαστικά η πετσέτα που φορούσα την ώρα του γυρίσματος και λέει ο Γεωργιάδης “θα το κρατήσουμε”», είπε η ηθοποιός.
Συμπλήρωσε, δε, ότι «όσο για την πρεμιέρα της ταινίας, έγινε στη Σταδίου. Πήγαμε μαζί με τον Φαίδωνα Γεωργίτση με ένα τεράστιο αυτοκίνητο που μας είχε κλείσει η παραγωγή, συνοδεία αστυνομίας, γιατί δεν μπορούσαμε να περάσουμε από τον πολύ κόσμο».
 
(πληροφορίες: enikos.gr/Down Town)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:40