search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:45
MENU CLOSE

Αστυνομικοί εκτός ελέγχου: Συνέλαβαν νοσοκόμα επειδή αρνήθηκε να παρανομήσει (Video)

01.09.2017 18:34
Η νοσηλεύτρια που ήθελε να τη φωνάζουν «Χιονάτη» και της άρεσε να κάνει σεξ με ανήλικους - Media

 

Εντονότατες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η σύλληψη μέσα σε νοσοκομείο, μιας νοσοκόμας από αστυνομικούς, επειδή η γυναίκα αρνήθηκε να τους δώσει δείγμα αίματος ασθενούς, υπερασπιζόμενη τα δικαιώματά του.

Το περιστατικό καταγράφηκε από κάμερα της αστυνομίας και το βίντεο έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου, προξενώντας αντιδράσεις από πολίτες, αλλά και από οργανώσεις για τα πολιτικά δικαιώματα, ενώ το θύμα της σύλληψης ζητά από την αστυνομία να επανορθώσει άμεσα.

Το νέο κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας συνέβη στο Σολτ Λέικ Σίτι της Γιούτα, όπου ένας οδηγός που είχε εμπλακεί σε τροχαίο είχε οδηγηθεί σε κωματώδη κατάσταση. Η αστυνομία απαίτησε να πάρει δείγμα του αίματός του, προκειμένου να διαπιστώσει αν είχε κάνει χρήση αλκοόλ ή άλλων ουσιών.

Ωστόσο, η νοσοκόμα εξήγησε στους αστυνομικούς ότι για να πάρουν αίμα από τον ασθενή, θα έπρεπε να έχουν ένταλμα, τη συναίνεση του ασθενή ή να τον συλλάβουν. Η στάση της νοσοκόμας δεν άρεσε στους αστυνομικούς, οι οποίοι την πίεσαν και όταν αρνήθηκε να υποκύψει τη συνέλαβαν.

Λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερη, ενώ η αστυνομία του Σολτ Λέικ Σίτι κίνησε ΕΔΕ για να διαπιστώσει αν οι αστυνομικοί παρέβησαν τα όρια του καθήκοντός τους, όπως τα περιγράφει ο νόμος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:45